Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση μνήμης από τον FM 100

Η δισκογραφική παραγωγή με τίτλο «FM100-30 XΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στις 17.30΄, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης»). Το CD αποτελεί τιμή στην μνήμη δύο εξαίρετων ραδιοφωνικών παραγωγών,  του Δημήτρη Διβιδή και του Φώτη Φερενίδη, που χάθηκαν πρόσφατα.

Στο CD συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Γεωργία Βεληβασάκη, Ευάγγελος Βελώνιας, Γιώργος Δημητριάδης, Ανδρέας Ζιάκας, Κώστας Λειβαδάς, Νόνικα Μαλκουτζή, Κρινιώ Νικολάου, Σωκράτης Παπαιωάννου, Στάθης Παχίδης,  Μανόλης Πετσανάκης, Βάϊα Πολίτου († Μ. Κασσιανή), Κώστας Πρατσινάκης, Βασίλης Ρούβαλης, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, Ζωή Τηγανούρια, Γιώργος Τιάκας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαρία Φωτίου, Αίσων Χαρατσάρης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ραδιοφώνου:

Πριν από λίγους μήνες η οικογένεια του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100 θρήνησε τον αδόκητο χαμό δύο εξαίρετων ραδιοφωνικών παραγωγών,  του Δημήτρη Διβιδή και του Φώτη Φερενίδη. Είχαν την ακεραιότητα, το χάρισμα, την ποιότητα, να επηρεάζουν τον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο μόνο θετικά. Με τον λόγο τους, τις μουσικές επιλογές τους και τη στάση τους απέναντι στα πράγματα, κατόρθωναν να αγγίζουν, διακριτικά αλλά συναισθηματικά, όλους όσοι άκουγαν τις εκπομπές τους. Ο FM100έχασε μέρος της ταυτότητας και της ψυχής του.

Σε μια εποχή γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις, η απώλεια του Φώτη και του Δημήτρη συνέπεσε με την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του FM100. Τριάντα χρόνια με εκατοντάδες χιλιάδες ώρες καθημερινής προσφοράς στο κοινό της Θεσσαλονίκης του αγαθού της αδέσμευτης ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη των δύο ραδιοφωνικών παραγωγών της, η διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε, αντί άλλης χειρονομίας, να στηρίξει το φιλανθρωπικό έργο των οργανώσεων ΛΑΜΨΗ, ΜΕΡΙΜΝΑ, ΣΤΟΡΓΗ και ΣΥΖΩΗ, που είναι αφιερωμένο στην ανακούφιση των άτυχων παιδιών. Να παντρέψει, δηλαδή, το πένθος με τη γιορτή για να τροφοδοτήσει την ελπίδα. Έτσι λοιπόν προχώρησε στην παραγωγήτουcd«FM100 – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ»με την ευγενική συμμετοχή αγαπημένωνκαλλιτεχνών, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στις εκπομπές του Φώτη και του Δημήτρη και συνδέονταν μαζί τους με σχέσεις φιλίας.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του cd θα διατεθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς των παραπάνω οργανώσεων.

Δύο από τα τραγούδια του cd έχουν ειδική  συναισθηματική βαρύτητα. Η «Άγνωστη Πατρίδα» που ερμηνεύει η Μαρία Φωτίου είναι σε στίχους του Φώτη Φερενίδη και μουσική της † Μ. Κασσιανής, ενώ  «Η βροχή» που ερμηνεύει η Κρινιώ Νικολάου είναι σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Διβιδή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ