Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Hμερίδα «Η Χημεία στην Τέχνη του Καφέ» από φοιτητές του ΑΠΘ

Hμερίδα, με τίτλο «Η Χημεία στην Τέχνη του Καφέ», διοργανώνει η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ ReAcTiON τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ (κόκκινο κτίριο).

Η Ημερίδα εστιάζει στη σύνδεση της Χημείας με την πλέον διαδεδομένη καθημερινή συνήθεια ανά τον κόσμο. Στόχος της είναι η παρουσίαση του καφέ τόσο από την πλευρά της εστίασης όσο και από την πλευρά της Χημείας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ημερίδας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από barista και επαγγελματίες στον κλάδο της εστίασης. Παράλληλα, θα δοθούν γενικές πληροφορίες για την καφεΐνη και θα επισημανθούν οι θετικές και οι αρνητικές δράσεις του καφέ από καταξιωμένους επιστήμονες από τους κλάδους των Θετικών Επιστημών και των Επιστημών Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, καθώς και για την ομάδα:

https://www.facebook.com/events/1371503529643928/

https://www.facebook.com/ReAcTiONteam

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Η Ομάδα ReAcTiON

Η Ομάδα ReAcTiON είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2015 και στόχο έχει τη διασύνδεση και τη συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη.

Πιο συγκεκριμένα, στους επιστημονικούς στόχους της ομάδας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη της Χημείας, μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, οι επισκέψεις σε βιομηχανίες και η αδελφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ως κοινωνικό στόχο η ομάδα θέτει την ενημέρωση του κοινού μέσω διάφορων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ