Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

Reggae Unity vol3 στο WE

Για τρίτη φορά δύο από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της reggae σκηνής της πόλης ενώνονται για μια “εκρηκτική” συναυλία που θα δοθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, ώρα 20.00΄,  στον Πολυχώρο WE (Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου, τηλ. 2310 284700).

Τα συγκροτήματα:

Κακό Συναπάντημα 
Το Κακό Συναπάντημα ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 σαν low bap grup ύστερα από την συνένωση 2 συγκροτημάτων, των GFN (από 1996, Καστοριά και μετέπειτα Καβάλα) και των Real Side (από 1999, Σέρρες). Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Το κακό συναπάντημα» από το ανεξάρτητο label «Octagon» και την Freestyle Productions. Είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος σε κυκλοφορία από συγκρότημα της επαρχίας στην χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.
Οι επιρροές από την reggae και την dub, καθώς και η δημιουργία της μπάντας έφεραν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο «Κακό συναπάντημα» το 2008 . Ανεξάρτητη παραγωγή όπως και όλα. Είναι ο πρώτος ελληνόφωνος reggae δίσκος.

Το 2012 κυκλοφορεί ο τρίτος δίσκος «Pressureality», ενώ το 2014 ο τέταρτος «Children».
Το 2015 και το 2016 κυκλοφορούν οι δίσκοι concept «Babylon» και «The Taleporians», ενώ το 2017 ο δίσκος «Πωλείται», σε soundsystem versions που αποτελεί την 7η δουλειά του σχήματος.
Το συγκρότημα έχει κάνει από το 2001 ως σήμερα εμφανίσεις σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, σε συναυλιακούς χώρους, bars, festival κλπ. Επίσης έχει κάνει support σε καλλιτέχνες και μπάντες του εξωτερικού (Mykal Rose, Groundation, Dub incorporaton, Asian Dub Foundation, Panda Dub κ.α.)

Bailemos 
Οι Bailemos είναι ένα μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Το όνομά τους , προερχόμενο από το ισπανικό ρήμα « bailamos» ( χορεύουμε ) , σημαίνει «ας χορέψουμε». Το συγκρότημα δημιουργείται τον Σεπτέμβρη του 2014 όταν οι Πάνος Παπαδόπουλος , Θανάσης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Βαρελάς συναντιώνται σε ένα live και βρίσκουν την ευκαιρία να ανέβουν επί σκηνής για πρώτη φορά και να τζαμάρουν για περίπου 15 λεπτά κυρίως γύρω από τη reggae μουσικη. Αυτό , λοιπόν , το 15λέπτο τζαμάρισμα ήταν η αφορμή για τους 3 να δημιουργήσουν τους Bailemos.

Το καλοκαίρι του 2016 ηχογραφούν στη Θεσσαλονίκη στο studio Blueberry Co. Productions 4 δικά τους κομμάτια (« Isolation» , «ο σκύλος» , «Αντιπολεμικό» και «Σ.Κ.Α» ) και έτσι προκύπτει το 1ο τους EP με τίτλο «Vibration». Το EP βρίσκεται τόσο στο youtube όσο και στο bandcamp με την δυνατότητα free download. Τους στίχους και την «μαγιά» της σύνθεσης των 3 από τα 4 κομμάτια έγραψε ο Γιώργος Βαρελάς και στη συνέχεια στις πρόβες η μπάντα εμπλούτισε περαιτέρω τη σύνθεση των κομματιών. Τους στίχους από το κομμάτι «Ο σκύλος» εγραψε ο Κυριάκος Μιχαηλίδης κι αφού έφτιαξε την «μαγιά» της σύνθεσης μαζί με τον Γιώργο , στη συνέχεια όπως και στα άλλα κομμάτια τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας εμπλούτισαν περισσότερο το κομμάτι. Επίσης το 2018 αναμένεται ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ