Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εορταστικό τετραήμερο στο Ξέφωτο

Εορταστικό τετραήμερο διοργάνωσε η μουσική σκηνή “Ξέφωτο” για να αποχαιρετίσει τον παλιό χρόνο και να υποδεχτεί το νέο έτος με κλαρίνο, ούτι, βιολί, μπουζούκι και γλέντι μέχρι το ξημέρωμα.

Με κάλαντα και παραδοσιακή μουσική (Πέμπτη 28/12)
Με Ηπειρώτικα-Λίτσιο, Παγώνα Αθανασίου και Μαγκλάρα (29/12)
Με το παραδοσιακό «Γενί Σινάφι» (30/12)
Και με τρελό γλέντι την παραμονή-Θεοδωρίδης, Γιακουμάκου (31/12)

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Πέμπτη 28, με Κάλαντα και Παραδοσιακά Τραγούδια
Από την Πέμπτη κιόλας, μπαίνουμε στους εορταστικούς ρυθμούς της Πρωτοχρονιάς. Κάλαντα και τραγούδια της ελληνικής παράδοσης από την «παρέα» του Κυριάκου Γκουβέντα, ενός από τους πιο σημαντικούς Έλληνες βιολιστές. Στο σαντούρι ο Βαγγέλης Πασχαλίδης, στο λαούτο και το ούτι ο Βασίλης Κασούρας. Μαζί του στο τραγούδι η Δέσποινα Παγιούλα.

Παρασκευή 29, μια παραδοσιακή Ηπειρώτικη βραδιά
Τρεις μέρες πριν τη νέα χρονιά και η Ήπειρος έχει την τιμητική της σε μία νύχτα γεμάτη παραδοσιακά ακούσματα, εορταστική διάθεση και κλαρίνα! Με πρωτεργάτη τον εμβληματικό Γιάννη Λίτσιο, το ΞΕΦΩΤΟ προσκαλεί σε ένα ανεπανάληπτο γλέντι με την “αρχόντισσα” της Ηπείρου Παγώνα Αθανασίου και τον σπουδαίο κλαρινίστα Τάσο Μαγκλάρα. Μαζί τους μια εξαιρετική ομάδα μουσικών: Θάνος Ρούμπος στο βιολί, Δημήτρης Παληογιάννης στο λαούτο, Αντώνης Παπαδόπουλος στο ντέφι.

Σάββατο 30, με γκάϊντα, τσαμπούνα και λαούτο
Το 2017, αρχίζει να «αγκομαχεί», ενώ το κέφι της νέας χρονιάς που «έρχεται» δίνει ραντεβού στο ΞΕΦΩΤΟ. Με οδηγό το παραδοσιακό μουσικό σχήμα «Γενί Σινάφι», θα περιπλανηθούμε στην ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και σε ενορχηστρωμένες εκτελέσεις νεότερων τραγουδιών, βασισμένες στο ιδιαίτερο ηχόχρωμα των οργάνων του σχήματος. Ο Βασίλης Καρακούσης (γκάιντα, φωνή), ο Γιάννης Μπούρας (γκάιντα, τσαμπούνα), ο Κίμωνας Τερζίδης (ακκορντεόν, φωνή), ο Χάρης Προφυρίδης (Κωστιλίδικη λύρα, λαούτο) και ο Άγγελος-Λέντιο Μούτσα (κρουστά). Η όμορφη συντροφιά των εξαιρετικών μουσικών που «έσμιξαν» το 2016 στη Θεσσαλονίκη  και δημιούργησαν το ιδιαίτερο αυτό μουσικό σχήμα, θα μας ταξιδέψουν και θα μας ξεσηκώσουν..

Κυριακή 31, «πάει ο παλιός ο χρόνος» με γλέντι μέχρι το ξημέρωμα
Φέτος στο ΞΕΦΩΤΟ αποχαιρετούμε την χρονιά που φεύγει και υποδεχόμαστε το 2018, με τραγούδι, χορό και ξεφάντωμα. Ο Φώτης Θεοδωρίδης και η Ντίνα Γιακουμάκου μας καλούν για μία νύχτα εκτόνωσης και διασκέδασης, με τραγούδια της καρδιάς και του έρωτα, απ? αυτά που «μιλάνε» μέσα μας. Γιορτάζουμε τη νέα χρονιά με λαϊκή μουσική, πενιές και αυθεντικό ελληνικό κέφι. Στο πάλκο οι μουσικοί: Μανώλης Μπάσης (μπουζούκι), Χριστόδουλος Πουλιούδης (κιθάρα), Πάνος Κοσμίδης (πιάνο) και Μίλτος Σπυριδόπουλος (μπάσο)

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα
Ώρα Έναρξης 23.00
Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911
Ελάχιστη Κατανάλωση
Πέμπτη και  Σάββατο 10 ευρώ
Παρασκευή & Κυριακή 12 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ