Χοιρινό ρολό με πολύχρωμες πιπεριές, δαμάσκηνα, κάστανα και δενδρολίβανο είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου που προσφέρουμε για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς στους φίλους της e-εφημερίδας μας.
Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
Χοιρινό ρολό με πολύχρωμες πιπεριές, δαμάσκηνα, κάστανα και δενδρολίβανο
Υλικά
2 και 1/2 Kg. χοιρινό κιλότο
3 κουταλιές πικάντικη μουστάρδα
2 + 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
2 κίτρινες πιπεριές ψιλοκομμένες
10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
250 gr. παλιό πικάντικο κασέρι σε κύβους
2 κλαδάκια δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
λίγο μπαχάρι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας ανοίξει καλά το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε, το αλείφετε με την μουστάρδα, το βούτυρο και το αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες. Με το υπόλοιπο βούτυρο σοτάρετε τις πιπεριές, τα δαμάσκηνα και τα κάστανα. Τα στρώνετε στο ρολό και προσθέτετε το κασέρι και το δενδρολίβανο. Πασπαλίζετε με το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο.
Κλείνετε σφιχτά το ρολό και το δένετε καλά με σπάγκο ή το περνάτε σε δίχτυ. Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
