Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Θάλασσες”: Ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ξενάγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με την θάλασσα διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, το μεσημέρι. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Μουσείου:

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί μια εκ των σημαντικότερων αλλά και πιο έντονων σχέσεων του λαού μας από αρχαιοτάτων χρόνων, τη σχέση μας με τη θάλασσα!

Κατά τη ξενάγησή μας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διάρκειας περίπου 2 ωρών, αυτή η πολύ ιδιαίτερη παράδοσή μας θα αναδειχθεί μέσω των αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ θα αναλύσουμε μοναδικά έργα τέχνης αλλά και τεχνολογικά θαύματα που επέστρεψαν στην επιφάνεια από το βυθό, καθώς και διάφορα ιστορικά τεκμήρια που συνδέουν άρρηκτα και για χιλιάδες χρόνια τους Έλληνες με το υγρό στοιχείο.

Σας περιμένουμε για να θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι μαζί γιατί ήμασταν και θα είμαστε πάντα ένας κατεξοχήν λαός του Πελάγους!

Σημαντικές Πληροφορίες

  • Ημερομηνία Ξενάγησης: Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
  • Ώρα Έναρξης Ξενάγησης: 12:00 μ.μ.
  • Διάρκεια Ξενάγησης: 2 ώρες περίπου
  • Κόστος Ξενάγησης: 10€ / άτομο
  • Παιδιά έως 10 ετών δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου)
  • Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου του Μουσείου (Γενική είσοδος: 5€,  Δικαιούχοι δωρεάν εισόδου στο Μουσείο: http://www.namuseum.gr/visiting/index-gr.html )
  • Σημείο Συνάντησης: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα (αίθουσα στην είσοδο του Μουσείου)
  • Η Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από Διπλωματούχο Ξεναγό, μέλος της Ομάδας της Be a Greek
  • Κρατήστε τις θέσεις σας τώρα!

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για την δράση μας στο αντίστοιχο Facebook Event.

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.

** Σας ενημερώνουμε πως η συγκεκριμένη Δράση μας δεν ενδείκνυται για παιδιά, καθώς έχει σχεδιαστεί για ενήλικες και το ύφος αλλά και η διάρκειά της είναι τέτοια που καθιστούν την παρακολούθησή της από τους μικρούς μας φίλους κουραστική. Κατά τη διάρκεια λοιπόν της Ξενάγησης, τα παιδιά που θα λαμβάνουν μέρος θα βρίσκονται υπό την εποπτεία αποκλειστικά των Συνοδών τους. Παρακαλούνται οι κκ. Συνοδοί όπως προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της Ξενάγησης καθ’όλη τη διάρκειά της και τα παιδιά να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

*** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ