Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τελετή Θεοφανείων στην Καλαμαριά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα αναμένεται να εορτασθούν και φέτος στην Καλαμαριά, τα Άγια Θεοφάνεια.

Η γιορτή των Θεοφανείων θα ξεκινήσει με θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα χοροστατήσει ο επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονας. Τη θεία λειτουργία καθώς και την ακολουθία του αγιασμού των υδάτων θα παρακολουθήσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης μαζί με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρχηγούς των παρατάξεων και επίσημους καλεσμένους.

Στη συνέχεια η εικόνα της βάπτισης του Κυρίου εν πομπή θα μεταφερθεί στις 11.00 π.μ. στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης στο Καραμπουρνάκι, για την λαμπρή τελετή κατάδυσης του Σταυρού. Εκεί  στην  προβλήτα ο  επίσκοπος  Θεουπόλεως κ.Παντελεήμονας παρουσία των ιερέων, του Δημάρχου  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρχηγών των παρατάξεων και των πιστών θα προχωρήσει στην κατάδυση του σταυρού  στα νερά της παραλιακής ζώνης.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι επίσημοι καλεσμένοι και πλήθος πιστών, όπως αναμένεται, θα μεταβούν στο Ναυτικό ΄Ομιλο Καλαμαριάς στην Αρετσού και με την παρουσία της Πολιτικής και Θρησκευτικής  ηγεσίας θα γίνει στις 12 το μεσημέρι η τελετή αγιασμού των υδάτων.

Παράλληλα στις 11.30 το πρωί θα ακολουθήσει η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, από τον  Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο χώρο του Κόδρα, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμαριά θα ολοκληρωθεί στη 1 το μεσημέρι με την καθιερωμένη  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των χειμερινών κολυμβητών στην παραλία της Αρετσούς από τον Δήμαρχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ