“Με την ευχή να φωτιστούν οι καρδιές και να επέλθει η πνευματική αναγέννηση όλων των πιστών μέσω του λυτρωτικού μηνύματος της βάπτισης του Θεανθρώπου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά και φέτος με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, αύριο, Σάββατο 6 Ιανουαρίου, πραγματοποιούνται δύο τελετές αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών και Νεάπολης.
Ειδικότερα, στη Δ.Ε. Συκεών η τελετή αγιασμού των υδάτων έχει προγραμματιστεί για τις 10:45 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο (Λεχόβου 7, περιοχή Κρυονερίου) από τον Ι.Ν. Αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών.
Στη Δ.Ε. Νεάπολης η αντίστοιχη τελετή θα αρχίσει στις 11.30 το πρωί στη δημοτική πισίνα (περιοχή Στρεμπενιώτη) από τους Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως. Μουσικά την τελετή στη Νεάπολη θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών.