Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
24.5 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_img

Συναυλία αφιερωμένη στον αείμνηστο Νίκο Αστρινίδη

Συναυλία με έργα ξένων και Ελλήνων συνθετών, αφιερωμένη στον αείμνηστο Νίκο Αστρινίδη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου στις 20:30΄ στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο συνεχίζει για 12η χρονιά τις μουσικές του εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη. Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο θα δοθεί από το TRIO UNISONO με τους PAULA SMITH-ΔΙΑΜΑΝΤΗ – κλαρινέτο, ΝΑΤΑΛΙΑ ΜΟΥΡΤΖΟΥ – πιάνο,   ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΕΝΑ ΣΟΥΕΡΕΦ – βιολί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα των Josef  Suk, Νίκου Αστρινίδη, Ντίνου Κωνσταντινίδη, Marcel  Chyrzynski και Arno  Babadjanian.

Το  Μουσικό  Σύνολο  Trio  Unisono   ιδρύθηκε  το  2000 στη  Θεσσαλονίκη. Η Μαρία  Μποζένα  Σουέρεφ παίζει  βιολί και  βιόλα. Σπούδασε  στην Πολωνία  και την Ιταλία. Μετά από  δεκάχρονη  σταδιοδρομία  στο εξωτερικό συμμετείχε στα πρώτα βιολιά της Κ.Ο.Θ.    Η Πόλα Σμιθ-Διαμαντή ολοκλήρωσε τις σπουδές  της στο κλαρινέτο στις Η.Π.Α. και παράλληλα  με τις εμφανίσεις  ως σολίστ  κατείχε  μόνιμη θέση στην  Κ.Ο.Θ. και στο Κ.Ω.Θ.  Η Ναταλία  Μούρτζου, μετά τις  σπουδές  στη Μολδαβία, έχει  διακριθεί ως  πιανίστα  και διδάσκει  στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το Trio Unisono διαθέτει ένα ρεπερτόριο που καλύπτει μουσικά έργα της Προκλασικής, της Κλασικής, της Ρομαντικής και της Σύγχρονης εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Jazz, καθώς και διασκευές γνωστών έργων που παρέχουν άπειρες δυνατότητες για διάλογο μεταξύ των οργάνων. Ένας από τους στόχους του Trio Unisono είναι να επισημάνει τις συνθέσεις μουσικής δωματίου που είναι σπάνιες ή σπάνια εκτελούμενες αλλά, παρ ‘όλα αυτά, έχουν πολύ υψηλή μουσική αξία.

 

Θα ακουστούν τα έργα:

– Josef  Suk,  Elegie  op.26  για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)

-Νίκος Αστρινίδης,  Deux  Pieces En Style Grec  op.162 για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο

-Ντίνος Κωνσταντινίδης,  Oracle in Delphi  Study III,  για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο

-Marcel  Chyrzynski,  ΤΡΙΟ In C  για βιολί, κλαρινέτο + πιάνο

-Arno  Babadjanian, TΡΙΟ  για βιολί, τσέλο + πιάνο (arrangement για κλαρινέτο Π. Σμίθ)

Περισσότερες πληροφορίες : ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Εγνατία 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) 54636, Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 2400002, mmcart@mmca.org.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ