Το πρόγραμμα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Ιανουαρίου – Μαΐου

Το πρόγραμμα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Ιανουαρίου – Μαΐου

Το πρόγραμμα των συναυλιών και των δράσεων που έχει προγραμματίσει την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου, γνωστοποίησε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 15, τηλ. 2310510551, πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλ. 2316009657). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 
Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 , Ώρα 21.00΄,  Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Συναυλία με το Duo Plegma, που απαρτίζεται από τους νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς, Δημήτρη Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο και Αλέξιο Λίζο, πιάνο. Έργα Beethoven, Η συνεργασία του Δημήτρη Καραγιαννακίδη και του Αλέξιου Λίζου ξεκίνησε το 2011, ως αποτέλεσμα μιας κοινής αναζήτησης και ανταλλαγής απόψεων. Το ρεπερτόριό τους καλύπτει διαφορετικές εποχές, με έργα από την κλασική περίοδο ως και τον 21ο αιώνα. Ως Duo Plegma έχουν δώσει επανειλημμένα συναυλίες στην Ελλάδα και το Βέλγιο και την άνοιξη του 2018 θα εμφανιστούν στη Γερμανία. Στο Κρατικό Ωδείο θα παρουσιάσουν έργα Mendelssohn – Bartholdy και L.v.Beethoven.

 
Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ
ΤΖΑΖ ΣΤΟ Κ.Ω.Θ

Σεμινάριο τζαζ αρμονίας και αυτοσχεδιασμού με τον Γιάννη Παυλίδη. Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην ανάλυση και εκτέλεση της αρμονίας του αυτοσχεδιασμού (κλίμακες και χρήση των arpeggios, επιλογές αντικαταστάσεων).

Θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιάννη Παυλίδη και τους συνεργάτες του, Αλέκο Σπανίδη στα τύμπανα και Αγαμέμνονα Μάρδα, στο κοντραμπάσο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν συνθέσεις του Γιάννη Παυλίδη καθώς και επιλεγμένα, διασκευασμένα από τον Παυλίδη, κομμάτια δημιουργών της τζαζ.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018,  Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» , Είσοδος ελεύθερη

ΒΗΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Κ.Ω.Θ.

Μενέλαος Πειστικός Πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου του νεαρού συνθέτη και σπουδαστή του Κ.Ω.Θ., Mενέλαου Πειστικού. Θα παρουσιαστούν έργα για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου από τον ίδιο το συνθέτη και άλλους σπουδαστές του ΚΩΘ. Συμμετέχει η πιανίστα και απόφοιτη Κ.Ω.Θ., Βαλέρια Χαριτίδου.

 
Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ: Piano works of Georges Aperghis

Ρεσιτάλ πιάνου της Λενιώς Λιάτσου με τίτλο Georges Aperghis Plus/ Dialogues secrètes. Το πρόγραμμα αποτελείται από τα τέσσερα έργα του δίσκου (Piano works of Georges Aperghis) και συμπληρώνεται από δύο έργα: Την Σονάτα ΙΙ του διάσημου Ιταλού συνθέτη Salvatore Sciarrino και τα Πρελούδια του ανερχόμενου Δανού συνθέτη Christian Winther Christensen. Ο τίτλος του ρεσιτάλ ‘ Dialogues secrètes’ αναφέρεται τόσο στα εμφανή όσο και στα κρυμμένα κοινά στοιχεία μεταξύ των τριών συνθετών. Η Λενιώ Λιάτσου, πιανίστα με διεθνή καριέρα, είναι εξειδικευμένη στη σύγχρονη μουσική.

 
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο Αλέξανδρος Αϊβαλιώτης, για δεύτερη χρονιά στο Κ.Ω.Θ. Μετά την επιτυχημένη συναυλία για το σακουχάτσι, ο κος Αϊβαλιώτης παρουσιάζει τις Μουσικές του Κόσμου από τα αρχαία χρόνια μέχρι τη σημερινή εποχή, μέσα από τα ηχοχρώματα του ιαπωνικού φλάουτου, το σακουχάτσι, σε μια διαδραστική με το κοινό παράσταση.

 
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Συναυλία μουσικής δωματίου με το γνωστό και αγαπητό στο κοινό Trio Versus. Θα παρουσιαστούν έργα των J.Haydn, S. Rachmaninoff και L.v. Beethoven. Το Trio Versus απαρτίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί της πόλης μας, Γκρέτα Παπά, βιολί, Μαρία Ανισέγκου, τσέλο και Νίκος Κυριόσογλου, πιάνο

 
Σάββατο 3 – Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 Ώρα όλη μέρα Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» Είσοδος ελεύθερη
Εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό FORUM με τίτλο: «Τα μαθήματα αλλιώς»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά το επιτυχημένο Forum φιλοξενεί φέτος καλλιτέχνες κι εκπαιδευτικούς με διαλέξεις, παρουσιάσεις, δράσεις, συναυλίες με θέμα το ΧΟΡΟ,και προσφέρει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και σπουδαστές την ευκαιρία για μια διαφορετική εβδομάδα διδασκαλίας και βιωμάτων, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης της μουσικής διαδικασίας.

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Με τους Νίκο Κυριόσογλου και Αντρέα Παπανικολάου Δυο καταξιωμένοι μουσικοί της πόλης ενώνουν τις μουσικές τους αναζητήσεις σε τρεις σονάτες- αναφορές από τρεις μουσικές εποχές σε έργα των J.S Bach, F. Schubert, C. Frank. Από την τρίο σονάτα της εποχής μπαρόκ, στην σονάτα της κλασικής περιόδου, ως τη μεγάλη ρομαντική
σονάτα, αναδεικνύεται η εξέλιξη της πλέον διάσημης φόρμας μέσα σε 150 χρόνια.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος 8 ευρώ και 5 ευρώ
ΤΖΑΖ ΣΤΟ Κ.Ω.Θ.

Συναυλία με το Δημήτρης Παπαδόπουλος πρότζεκτ. Το Δημήτρης Παπαδόπουλος πρότζεκτ είναι ένα μουσικό σχήμα από την Αθήνα το οποίο αποδίδει τον Αμερικάνικο τζαζ ήχο, παιγμένο από Έλληνες μουσικούς, από την εποχή του bibop αλλά και post bop. Ο ιδρυτής του σχήματος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, θεωρείται από τους κυριότερους εκφραστές της τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, με μεγάλη εκπαιδευτική (Ωδείο Αθηνών) και εκτελεστική εμπειρία (Tony Lakatos, Τάκης Πατερέλης κ.α.). Στο σχήμα συμμετέχουν οι Δημήτρης Αγγελάκης (βιμπράφωνο), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο) και Νίκος Βαργιαμίδης (ντραμς), με τους οποίους έχει μακρόχρονη συνεργασία εντός και εκτός Ελλάδας.

 
Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 , Ώρα 21.00 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ

ΤΟ Κ.Ω.Θ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΟΔΘ

Η ετήσια καθιερωμένη πλέον συναυλία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με σολίστ τους επιλεγμένους σπουδαστές του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Ελίνα Φουτσιτζόγλου και Αλέξανδρο Χούρο, πιάνο, Χριστίνα Μαυρίδου και Δωρίνα Παπανικολάου βιολί, Χριστίνα Μπαλή, φλάουτο, Ανδριάνα Σους, κόρνο και Βασίλη Τσεριώτη, τραγούδι. Έργα: V.Bellini, G.Ellerton, Ed.Grieg, C.Reinecke,R.Strauss, H.Wieniawski Διεύθυνση Ορχήστρας: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

 
Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» Είσοδος ελεύθερη
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Με τον νεαρό ταλαντούχο πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη σε έργα Ελλήνων συνθετών. Ο γνωστός καλλιτέχνης θα κάνει μια ενδιαφέρουσα αναδρομή από τον εικοστό αιώνα έως το σήμερα. Θα ακουστούν έργα των: Σόλωνα Μιχαηλίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Θεόδωρου Αντωνίου, Κώστα Τσούγκρα και Ανδρέα Παπαρούσου.
Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» Είσοδος ελεύθερη
«ΚαΤάματα» Μια διαφορετική συναυλία με τη σφραγίδα εξαίρετων συντελεστών.

…τα μάτια αποκαλύπτουν αυτό που ζητάει η ψυχή…. Βλέμματα, μικρές αφιερώσεις- ιδιότυπα «τάματα», λέξεις, ήχοι συνθέτουν ένα ονειρικό τοπίο, όπου η μουσική διαλέγεται με την εικαστική δημιουργία, σε μια διαφορετική συνύπαρξη… Νάντια Φιόρου: Τραγούδι – Ζωγραφική
Δημήτρης Πάτρας: βιολοντσέλο Δημήτρης Μπάκας:Μουσική Σύνθεση – Σύνθεση Ηχοτοπίου .

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 Ώρα 21.00 ,Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος ελεύθερη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Μια πολλά υποσχόμενη συναυλία με το τρίο μουσικής δωματίου που το απαρτίζουν οι γνωστοί και έμπειροι σε διάφορα είδη μουσικής Δημόπουλος Δημήτρης – πιάνο, Δημόπουλος Νικολό- φλάουτο και Στέπιτς Ζόραν – βιολοντσέλο. Θα παρουσιαστούν έργα των F. Gaubert – Three water colors , Αποστόλου – Piano trio και G. F. Händel – Trio sonata

 
Τετάρτη 2 Μαΐου, Ώρα 21.00 Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη», Είσοδος ελεύθερη
ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Το Κ.Ω.Θ. έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο χώρο του ένα ρεσιτάλ πιάνου με τη γνωστή για τις ιδιαίτερες ερμηνείες της και καταξιωμένη πιανίστα, κα Νέλη Σεμιτέκολο. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί.
Σάββατο 5 Μαΐου Ώρα 21.00 Ο χώρος θα ανακοινωθεί προσεχώς Είσοδος ελεύθερη
Κ.Ω.Θ. και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΠΟ

Για άλλη μια χρονιά, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με τα μουσικά του σύνολα δίνει το παρόν στις αξιόλογες εκδηλώσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδας: «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην Κοινωνία».

9 – 13 Μαΐου, Σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της πόλης-θα ανακοινωθούν. Είσοδος ελεύθερη
SKG BRIDGES FESTIVAL

Συμμετοχή του Κ.Ω.Θ. με το project «Μουσικό Graffiti».