Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου εαρινού εξάμηνου 2017-2018

Με δύο νέους θεματικούς κύκλους μαθημάτων, συνεχίζεται η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά το εαρινό εξάμηνο 2017-2018. Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ειδικοί ερευνητές μοιράζονται με το κοινό σκέψεις και απόψεις σε επιμέρους επιστημονικά θέματα.
Για το εαρινό εξάμηνο 2017-2018, θα λειτουργήσουν οι εξής θεματικοί κύκλοι:

Ημέρα/τόπος

Κύκλος

Επιστημονικός υπεύθυνος

Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου

«Δομή του κόσμου:
Διάλογοι της Θεμελιώδους Φυσικής
με την Κοινωνία»

Χρήστος Ελευθεριάδης,
Καθηγητής Πειραματικής Αστροσωματιδιακής Φυσικής, Α.Π.Θ

Κάθε Τετάρτη 19:00 – 21:00
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Πλατεία Ιπποδρομίου

«Ανάπτυξη και περιβάλλον»

Αγγελική Καλλία,
Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Περιβάλλοντος

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων του κύκλου «Δομή του κόσμου: Διάλογοι της Θεμελιώδους Φυσικής με την Κοινωνία», πατήστε εδώ.
Έναρξη κύκλου 5 Φεβρουαρίου 2018.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα των διαλέξεων του κύκλου «Ανάπτυξη και Περιβάλλον», πατήστε εδώ.
Έναρξη κύκλου 14 Φεβρουαρίου 2018.
Δικαίωμα εγγραφής έχουν ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν και τους δυο κύκλους. Μετά το τέλος του προγράμματος, χορηγείται βεβαίωση. Τόσο η εγγραφή όσο και η παρακολούθηση είναι δωρεάν.
Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται ηλεκτρονικά από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων. Η αίτηση θα είναι διαθέσιμη, μετά τις 09:00 π.μ. εδώ.
Μοναδικό κριτήριο επιλογής των συμμετεχόντων, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων. Πληροφορίες θα βρίσκεται στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης thessaloniki.gr ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ/ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΩ/ ΣΠΟΥΔΑΖΩ/ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Εθελοντική γραμματειακή υποστήριξη:
Για τις ανάγκες λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί δημότες οι οποίοι θα ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά, ως γραμματειακή υποστήριξη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του. Στο τέλος του κύκλου θα απονεμηθεί βεβαίωση εθελοντικής προσφοράς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 2313318661 (ώρες 8:00 -16:00) ή να στείλουν επιστολή στο a.vardamaskou@thessaloniki.gr.
Τις εργασίες του Ανοιχτού Πανεπιστημίου συντονίζει Ομάδα Έργου του Δήμου Θεσσαλονίκης που τελεί υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον Αντιδήμαρχο Εκπαίδευσης & Αθλητισμού, Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.
Την Ομάδα Έργου του Ανοικτού Πανεπιστημίου απαρτίζουν οι: Σοφία Ασλανίδου, Καθηγήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ-ΣΕΛΕΤΕ, Δημοτική Σύμβουλος (Πρόεδρος), Βενετία Αποστολίδου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας & Λογοτεχνικής Εκπαίδευσης, ΠΤΔΕ Α.Π.Θ., Γιώργος Ζωγραφίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ., Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Καθηγητής Παλαιάς διαθήκης και βιβλικής εβραϊκής γλώσσας, Κοσμήτωρ Θεολογικής Α.Π.Θ., Αγγελική Καλλία, Δικηγόρος, Καθηγήτρια στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Εμπειρογνώμων στο ευρωπαϊκό δίκαιο περιβάλλοντος, Παντελής Σαββίδης, Μαθηματικός-δημοσιογράφος Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ., Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Τμήματος Βιολογίας, Σχολής Θετικών Επιστημών Α.Π.Θ., Μαρία Τσαντσάνογλου, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης & Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής Α.Π.Θ., Σύμβουλος Α΄ Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στο τηλέφωνο, 2333318665, κατά τις ώρες; 8:00 -14:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ