Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διεθνής Διάκριση της Ερευνητικής Ομάδας του ΑΠΘ στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δορυφορικής Πλοήγησης

Διάκριση στον ετήσιο διαγωνισμό «EuropeanSatelliteNavigationCompetition-Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Δορυφορικής Πλοήγησης» απέσπασε η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «LARA – LBS EGNOS».

Στην ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ που διακρίθηκε συμμετέχουν οι:

Πέτρος Πατιάς, Καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ομάδας Έργου

Βασίλειος Τσιούκας, Καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Χρήστος Πικριδάς, Καθηγητής, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Χαράλαμπος Γεωργιάδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών

Φώτιος Πατώνης, ΕΔΙΠ, Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ, που αποτέλεσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στα φετινά βραβεία, τιμήθηκε με το βραβείο «RegionalWinnerMadrid/Spain» του ιδρύματος madri+dFoundation, το οποίο έχει υποστηρίξει, από το 2002, 460 startups, που συνεισέφεραν σε περισσότερες από 2.800 νέες θέσεις εργασίας.

O ετήσιος διαγωνισμός «EuropeanSatelliteNavigationCompetition-Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Δορυφορικής Πλοήγησης» βραβεύει κάθε χρόνο τα καλύτερα ερευνητικά έργα σε θέματα χρήσης του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πλοήγησης Galileo/EGNOS και του προγράμματος Δορυφορικής  Παρατήρησης Copernicus, και στη διοργάνωσή του συμμετέχουν σημαντικοί οργανισμοί, όπως οι: European GNSS Agency, EuropeanSpaceAgency, Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, Airbus, DLR, Fraunhofer κ.ά.

Στον φετινό διαγωνισμό βραβεύτηκαν 27 από τα συνολικά 321 έργα που υποβλήθηκαν προς κρίση από 50 χώρες, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2017, στο Ταλίν της Εσθονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ