Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η ΠΕΔΚ- ΚΜ τίμησε το Μητροπολίτη Νεαπολέως –Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα

Τιμητική διάκριση στο Μητροπολίτη Νεαπολέως – Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα, για το πολυσχιδές – ανθρωπιστικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης, απένειμε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής (ΠΕΔ-ΚΜ,) στο πλαίσιο εκδήλωσης της για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έγινε (15-1) στα γραφεία της.

Στο μεγάλο και σπουδαίο έργο της Μητρόπολης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα σιτίζει πάνω από 8.000 ανθρώπους ενδεείς και πάσχοντες στην ενοριακή της περιοχή, γεγονός, που όπως είπε, την τοποθετεί στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Μάλιστα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη μεγάλη κοινωνική προσφορά της Μητρόπολης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, ο κ. Κυρίζογλου παρέδωσε στο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα επιταγή, ύψους 30.000 ευρώ για την ενίσχυση του ενίσχυση του κοινωνικοπρονοιακού έργου της Μητρόπολης.

Συγκινημένος από την προσφορά των δημάρχων, με τους οποίους έχει αγαστή συνεργασία, ο κ.Βαρνάβας, δήλωσε πως η τιμή που του έγινε δεν είναι προς το πρόσωπό του, αλλά προς τη Μητρόπολη για το μεγάλο έργο που επιτελεί, βοηθώντας καθημερινά χιλιάδες πολίτες, που δοκιμάζονται μέσα στην κρίση.

«Αποδέχομαι αυτή την τιμή, ως αποδοχή του κόπου των αδελφών μου συμπρεσβυτέρων και του λαού του Θεού. Η Ιερά Μητρόπολή μας που βρίσκεται δυτικά εκτός των τειχών στην εσπερία Θεσσαλονίκη, σε μια εγκαταλελειμμένη κυριολεκτικά περιοχή, αγωνιζόμαστε καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα και τα θυμωμένα χρόνια για την αναστήλωση και την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου. Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, ένας ολόκληρος στρατός ειρηνικός αγάπης και προσευχής διακονίας και προσφοράς αναλίσκεται για αυτόν ακριβώς τον αποκλειστικό σκοπό» τόνισε ο κ. Βαρνάβας.

Πρόσθεσε ακόμη, πως λόγω των αυξημένων αναγκών, οι  κατακόμβες των εκκλησιών των ενοριών της Μητρόπολης, έγιναν, αναγκαστικά, εστιατόρια και συσσίτια και στον απολογισμό του 2017, όπως είπε, έφτασε να διανέμει καθημερινά 8.000 μερίδες φαγητού.

Εκτός αυτού, τόνισε ο κ. Βαρνάβας, η Μητρόπολη έχει στήσει ένα τεράστιο δίκτυο κοινωνικών δομών, όπως, κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, δωρεάν φροντιστήρια για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατασκηνώσεις κ.α

«Αρωγός σε όλες αυτές τις δομές, είναι ένας ολόκληρος κόσμος εθελοντών και αγάπης, που αναλίσκεται καθημερινά σε αυτά τα δύσκολα σκληρά και θυμωμένα χρόνια. Σε αυτή την τραγικότητα των στιγμών σε περίοδο ειρήνης που ζούμε, τη μεγαλύτερη τραγωδία, μυστικά και αθόρυβα συντελείται ένα θαύμα οι φτωχοί να ταΐζουν τους φτωχότερους» δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Απευθυνόμενος μάλιστα στους δημάρχους, ζήτησε περισσότερη προσευχή, δυνατότερη αγάπη, ενότητα και περισσότερη δουλειά «για να βγούμε από αυτή την κρίση. Φτωχοί ξανακάναμε και τα καταφέραμε. Πιστεύω πως με την ενότητα και την αγάπη μας θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ενώ τυχερός αναδείχθηκε, μετά από κλήρωση μεταξύ των 38 Δήμων της Κεντρικής  Μακεδονίας, ο Δήμος Χαλκηδόνας. Τα δώρα, τα οποία παρέλαβε ο δήμαρχος, Ιωάννης Τσουκνιδάς, ήταν μια επιταγή ύψους 5.000 ευρώ και μια εικόνα του Χριστού, ενώ το φλουρί έτυχε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

 

Στη φωτογραφία του θέματος, από αριστερά Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΠΕΔΚΜ, Ιωάννης Τσουκνιδάς, δήμαρχος Χαλκηδόνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ