Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συναυλία για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τιμούν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος και την 70η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ, με μία συναυλία μνήμης που ενώνει επί σκηνής τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των δύο οργανισμών. Η Ζωή Τσόκανου στο πόντιουμ και ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης στο πιάνο, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Μάλερ και Μπετόβεν, την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, ώρα 20:00΄, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η συμμετοχή του κ. Murray Perahia, που επρόκειτο να συμπράξει στη συγκεκριμένη συναυλία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ακυρώθηκε λόγω μίας λοίμωξης του αυτιού, που του απαγορεύει να ταξιδέψει.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ του κτιρίου Μ1 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Άρτεμης Αλκαλάη «Σπουδή πάνω στο δράμα, τη μνήμη και την απώλεια: Έλληνες Εβραίοι επιζώντες από το Ολοκαύτωμα». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου

Πιάνο: Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Πρόγραμμα:

Γκούσταβ Μάλερ (1860-1911): Adagietto από την Συμφωνία αρ. 5

Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 5 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 73 (Emperor)

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ

Κρατική Ορχήστρα, τηλ. 2310 257900

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ