Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Επιστημονική ημερίδα σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια

Σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και δεδομένα για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας που οφείλεται στη στεφανιαία νόσο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο  “Heart failure in coronary disease. Synchronizing the optimal medical and surgical treatment for the best outcome”   που διοργανώνει το Καρδιοθωρακοχειρουργικό Τμήμα και το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»  στις 20 Ιανουαρίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λεωφόρος Στρατού 2, τηλ. 2313306400).
Η Επιστημονική Ημερίδα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές,  μέσα από την ενδελεχή παρουσίαση  του θέματος της καρδιακής ανεπάρκειας που οφείλεται στη στεφανιαία νόσο αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών και συμβάλλει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση του Έλληνα καρδιολόγου και καρδιοχειρουργού καθώς και κάθε ασχολούμενου με την καρδιαγγειακή ιατρική.
Σε αυτό το πλαίσιο η επιστημονική κοινότητα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει     διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως ο Δρ. Ρ. Χίγγκινς, επικεφαλής χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χοπκινς, ΗΠΑ, ο Δρ. Ν. Μαρκζιν, Νοσοκομείο  Χέρφιλντ, Μ. Βρετανία, ο Δρ. Γ. Τόλης, Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης, ΗΠΑ, καθώς και σημαντικές παρουσίες από επιστήμονες εξειδικευμένους σε ιδιαίτερα πεδία της καρδιολογίας και της καρδιοχειρουργικής σε νοσοκομεία της Ελλάδας.
Η Επιστημονική Ημερίδα απευθύνεται σε καρδιολόγους, καρδιοχειρουργούς, ειδικευόμενους στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική, γενικούς ιατρούς καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό .
Διοργάνωση:
Καρδιοθωρακοχειρουργικού Τμήμα Συντονιατής Διεθυντής, Δρ. Γεώργιος Δρόσος
Καρδιολογικό Τμήμα, Συντονιστής Διευθυντής, Δρ. Ιωάννης Ζαρίφης
 Με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ