Χιλιάδες κόσμου συμμετείχε στο συλλαλητήριο που έγινε σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην παραλία Θεσσαλονίκης κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 90.000 ενώ στη Θεσσαλονίκη ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας 284 λεωφορεία, γεμάτα με διαδηλωτές. Οι διοργανωτές, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των πολιτών που διαδήλωσαν έφθασαν τις 500.000. (δείτε σχετικά με την διοργάνωση εδώ)
Οι πολίτες άρχισαν να φθάνουν στην παραλία από νωρίς το δρόμοι και μετά τις 13.00΄ η αστυνομία έκλεινε σταδιακά τους δρόμους. Η εξέδρα στήθηκε απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στις 14.00′ ξεκίνησαν οι χαιρετισμοί από προέδρους ενώσεων και σωματείων της Ελλάδος και οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών. Το συλλαλητήριο τελείωσε στις 17:30, με πολιτιστικούς συλλόγους να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς.
Ο κόσμος κρατούσε Ελληνικές σημαίες, σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας και πανό με μηνύματα που ανέφεραν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Η φωτογραφία του θέματος προέρχεται από την eurokinisi μέσω του seleo.gr ενώ η φωτογραφία στο κείμενο προέρχεται από το seleo.gr