Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα» στη Ζώγια

Με πρώτη ύλη τη μυθιστορηματική βιογραφία του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, ποιήματα, πολιτικά μανιφέστα και ερωτικές επιστολές πάλι του ίδιου, μια ομάδα 4 νέων ηθοποιών του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος δημιουργούν μια σκηνική σύνθεση ως κολάζ στιγμών της ζωής του και παρουσιάζουν στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στις 21.00΄, την θεατρική δράση  «Η ιστορία του Β.Μ. – ενός ανθρώπου με κίτρινη μπλούζα», η οποία ξεφεύγει από την αφήγηση της ζωής του και προσεγγίζει  τα σημερινά δεδομένα.

O Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι, γνωστός για την κίτρινη μπλούζα που συνήθιζε να φορά, ήταν ένας καλλιτέχνης που ήρθε σε ρήξη με τον παλιό κόσμο και πρότεινε τη δική του αντίληψη για την κοινωνία του μέλλοντος, τη δική του πίστη στο ιδανικό του νέου, όμορφου απ’ όλες τις απόψεις, ανθρώπου. Ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι  ορόσημο του σήμερα, ορόσημο για το πως τα πράγματα αλλάζουν, πως η Τέχνη μπορεί να γίνει το καύσιμο για την αναγέννηση μιας κοινωνίας από τις στάχτες της. Πως η Τέχνη μπορεί να προσηλωθεί στον Άνθρωπο, στις δυνατότητές του και στις αδυναμίες του, στην ανάγκη του για Έρωτα και Δημιουργία.

Μαθαίνοντας στιγμές της ζωής αυτής της προσωπικότητας διαμορφώνεται σιγά σιγά μια ιστορία ελπίδας και δημιουργικής χαράς, μια ιστορία στην οποία ο έρωτας είναι πολιτική πράξη, και η προσευχή δημιουργία. Είναι μία ιστορία που πρέπει  απαραίτητα να ακουστεί στο σήμερα. Γι’ αυτόν το άνθρωπο, τον Β.Μ., που εντέλει τον ξέρουμε όλοι μας.

Συντελεστές:

Σύλληψη – Ιδέα: Ελεάνα Τσίχλη – Γιώργος Νούσης
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αλέξη, Φανή Αποστολίδου, Νίκος Μήλιας, Γιώργος Νούσης

Ζώγια, τηλ. 2310 243459

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ