Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Φεβρουάριος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Ξεναγήσεις, διαλέξεις, προβολές και εκθέσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Φεβρουαρίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λ. Στρατού 2, τηλ. 231 330 6400). Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Ξεναγήσεις

 

Τετάρτη 7, 21 και 28 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.00

Δωρεάν ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση «Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής». Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους επιμελητές της έκθεσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου».

 

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 11.30

Ξενάγηση ομάδας μελών του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας σε αίθουσες της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου μας από μέλη του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος T-Guide.

 

Διαλέξεις

 

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:00 | Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Διάλεξη του Μιχάλη Λεφαντζή, Δρ. Αρχιτέκτονα Μηχανικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Από τις κλιτύς της Ακρόπολης των Αθηνών στην Αμφίπολη: μια διαδρομή αρχιτεκτονικής έρευνας και μελέτης αρχαίων μνημείων». Η παραπάνω ομιλία οργανώνεται από το Σωματείο των Φίλων του Μ.Β.Π.

Το Μουσείο είναι υποστηρικτής της εκδήλωσης.

Είσοδος ελεύθερη.

 

Προβολή ντοκιμαντέρ

 

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 στις 19.30 μφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης»

 «Η πυρκαγιά που γέννησε μια πόλη». Α΄ μέρος: Ομιλίες του Αριστοτέλη Μέντζο, καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και της Αλέκας Καραδήμου-Γερόλυμπου, ομότιμης καθηγήτριας της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Β΄ μέρος: Προβολή του ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού με τίτλο«Θεσσαλονίκη 1917 – Η φωτιά που γέννησε μια πόλη». Το ντοκιμαντέρ είναι μια συμπαραγωγή της le plus petit chef και της COSMOTE TV, με την ευγενική υποστήριξη της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζει και συντονίζει η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Η εκδήλωση αποτελεί παράλληλη εκδήλωση της περιοδικής έκθεσης «Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής (1915-1918)».

Είσοδος ελεύθερη.

 

Συνεχίζονται οι περιοδικές εκθέσεις

 

Στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος»

«ΤΕΜΠΛΟΝ. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης»

 

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου».

«Στη δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής (1915-1918)

 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις μας στην ιστοσελίδα www.mbp.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ