Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τσικνοπέμπτη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα δώσουν από τις 18.00′ το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, το σύνθημα για ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι.

Ξεκινώντας από τον Άγιο Χαράλαμπο Συκεών (Επταπυργίου με Αραπίτσας), τον Μαύρο Γάτο (Ν. Παρασκευά με Ρ. Φεραίου) και τον Άγιο Γεώργιο (Ίμβρου με Τσαλδάρη), το κέφι θα κατευθυνθεί στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, για ένα παραδοσιακό γλέντι με άφθονο χορό και κρασί γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Παρόντα, για να δώσουν το δικό τους στίγμα, θα είναι το Χορευτικό Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Χορευτικό Συγκρότημα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως «Αγ. Φωτεινή», το Χορευτικό Σωματείο «Χοροστάτες», ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία», τα Χορευτικά Συγκροτήματα των Κ.Α.Π.Η. Νεάπολης και Συκεών, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκεών «Τα κάστρα», το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ποντιακή Εστία Νεάπολης και η ΕΔΟΜΑΚ.

Το πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα, όμως, είναι ήδη σε εξέλιξη, καθώς τα παιδικά αποκριάτικα εργαστήρια στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες αλλά και τα αποκριάτικα πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους λιλιπούτειους Σπάιντερμαν και Ζορό να συναντούν μαγικές Νεράιδες και όμορφες Πριγκίπισσες και να απολαμβάνουν το κεφάτο πνεύμα των ημερών.

Η αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου- 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών πλημμύρισε χθες το απόγευμα από φωτεινά παιδικά χαμόγελα μικρών καρναβαλιστών που διασκέδασαν παρέα με ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά, απίθανους διαγωνισμούς, θεατρικά σκετσάκια, πολύ χορό και πολλές εκπλήξεις, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να δίνει το σύνθημα για τρελό ξεφάντωμα.

Η σκυτάλη δίνεται σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, στις 18.00΄, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8), στη Δ.Ε. Πεύκων, ενώ ακολουθούν τα αποκριάτικα πάρτυ της Δ.Ε. Νεάπολης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και της Δ.Ε. Αγ. Παύλου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, στις 18.00′ στο Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου.

Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι έχουν και φέτος την ευκαιρία να επιδοθούν σε ενδιαφέρουσες αποκριάτικες κατασκευές και αποκριάτικα έθιμα στις εκδηλώσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών.

Το πνεύμα της Αποκριάς θα περάσει και φέτος από κάθε σημείο του δήμου, με αποκορύφωμα το αντάμωμα και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι, με ζωντανή μουσική και πατροπαράδοτα φαγητά, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες από τις 10 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ