Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

«Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου» είναι ο τίτλος της Έκθεσης φωτογραφιών και ταινιών μικρού μήκους που παρουσιάζουν το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, και διήρκεσε από τον Νοέμβριο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν νεαρές/οί πρόσφυγες και μαθήτριες/τές Λυκείου οι οποίοι δημιούργησαν, με την καλλιτεχνική επίβλεψη και την τεχνική υποστήριξη των φοιτητριών/τών του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, οκτώ ολιγόλεπτες ταινίες, σε καθεμία από τις οποίες αποτυπώνεται η συνάντηση μιας μαθήτριας ή ενός μαθητή Λυκείου και ενός νεαρού πρόσφυγα, καθώς διαδοχικά στρέφει ο ένας την κάμερα προς τον άλλο. Στόχος του προγράμματος ήταν να παρέχει στους συμμετέχοντες μία πρακτική εισαγωγή στο μέσο του κινηματογράφου, αλλά κυρίως να φέρει σε επαφή νέους και νέες από διαφορετικές πολιτισμικές ομάδες, προσφέροντας μια πλατφόρμα γνωριμίας και κατανόησης μέσω του κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία για την υλοποίηση του προγράμματος ανήκει στην Πρόεδρο του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη, ενώ την επίβλεψη του εργαστηρίου και της έκθεσης ανέλαβε ο Επίκουρος Καθηγητής Απόστολος Καρακάσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Μαρτίου 2018.

Οι ημέρες και οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής:

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00, Πέμπτη: 10:00-22:00.

Η γενική είσοδος είναι 3 €, ενώ για τους φοιτητές 1,5 €. Ειδικά για τους φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ η είσοδος είναι δωρεάν για όλες τις μέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ