Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο κόσμος του κοσμήματος στο Metropolitan Expo – «Ελλήνων Κόσμημα»

Η «καρδιά» του ελληνικού κοσμήματος χτυπά δυνατά από χθες και μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Ελλήνων Κόσμημα».

Η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων της χώρας διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ).

Όπως επισήμανε στα εγκαίνια της «Ελλήνων Κόσμημα», χθες το βράδυ, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, η ανάπτυξη του κλάδου του κοσμήματος είναι συνδεδεμένη με την προσπάθεια της χώρας για οριστική έξοδο από την κρίση. Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως εδώ και λίγο χρονικό διάστημα ισχύουν νέα δεδομένα για την διακίνηση των προϊόντων του κλάδου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης, επισήμανε ότι η έκθεση είναι η σημαντικότερη στο πεδίο του κοσμήματος. Επιπλέον, υπογράμμισε τον άρρηκτο δεσμό του κοσμήματος και της τουριστικής ανάπτυξης, ενώ δήλωσε ότι ο κλάδος λόγω εξειδίκευσης μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως το κόσμημα έχει στην χώρα μας μία ιστορία 6.000 ετών, ενώ η «Ελλήνων Κόσμημα» είναι η μεγαλύτερη συνάντηση των επαγγελματιών του χώρου.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί 252 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από την Σουηδία, Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ