«Χίλιες Φορές καληνύχτα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

«Χίλιες Φορές καληνύχτα» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της στην  11η προβολή για τη σεζόν 2017-2018 με την ταινία «Χίλιες Φορές καληνύχτα». Η προβολή θα γίνει την  Τετάρτη 21 Μαρτίου στον κινηματογράφο Βακούρα Ι (Μιχαήλ Ιωάννου 10, τηλ. 231 023 3665). Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Γκροσδάνης.

Σκηνοθεσία:  Erik Poppe

Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny

Υπόθεση:Η Ρεμπέκα είναι μια από τις κορυφαίες πολεμικές φωτογράφους στον κόσμο. Η απόλυτη αφοσίωση στην επικίνδυνη δουλειά της όμως, της δημιουργεί οικογενειακά προβλήματα, τα οποία επιδεινώνονται όταν η ίδια τραυματίζεται σοβαρά από έκρηξη βόμβας στην τελευταία αποστολή της. Ο άντρας της και οι κόρες της δεν μπορούν πλέον να αντέξουν το φόβο και την αγωνία ενός ενδεχόμενου σοβαρότερου τραυματισμού της ή ακόμη και θανάτου της, σε κάποια αποστολή και της θέτουν το δίλημμα: Η Ρεμπέκα πρέπει να διαλέξει μεταξύ της δουλειάς και της οικογένειάς της…

Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Erik Poppe προτού στραφεί στο σινεμά, τη δεκαετία του ’80, δούλευε ως φωτογράφος σε πολεμικές ανταποκρίσεις και το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε μεγάλο μέρος σ’ αυτές τις εμπειρίες του.

Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Email: cinelesxithess@gmail.com // Facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Τηλ. 6945 552017 – 6974 992220