Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Goût de France: Άρωμα Γαλλίας για μια ημέρα σε 15 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο γαλλικό δείπνο της υφηλίου επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και σε όλον τον κόσμο στις 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του “Goût de France – Good France”.

Περισσότεροι από 3000 σεφ από 5 ηπείρους ετοίμασαν ένα μενού “α λα γαλλικά”, εμπνευσμένο από παραδοσιακές γαλλικές συνταγές βασιζόμενες σε φρέσκα τοπικά προϊόντα. Η χώρα μας κατατάσσεται στη 2η θέση σε συμμετοχές παγκοσμίως, καθώς 88 εστιατόρια θα λάβουν μέρος στην μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, την 21η Μαρτίου, εκ των οποίων τα 28 βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα και τα 15 στη Θεσσαλονίκη.

“Είναι κοινό το πάθος Ελλήνων και Γάλλων για την γαστρονομία. Οι Έλληνες εκτιμούν πολύ την γαλλική κουζίνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών με σκοπό να παροτρύνει σεφ του εξωτερικού να παρουσιάσουν γαλλικό μενού σε πολίτες ξένων χωρών” δήλωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη τύπου του «Goût de France – Good France» ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray.

Για να δείτε τα εστιατόρια και τα μενού των εστιατορίων της Βόρειας Ελλάδας, που θα συμμετάσχουν στη γιορτή της γαλλικής κουζίνας πατήστε ΕΔΩ.

Αγορά γαλλικών προϊόντων

Στο πλαίσιο του Good France διοργανώνεται, επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά η Αγορά γαλλικών προϊόντων Θεσσαλονίκης στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφ. Στρατού 2A, τηλ. 231 082 1231). 

Γαλλικά τοπικά προϊόντα, όπως εκλεκτά εδέσματα, μοναδικά κρέατα και κρασιά θα παρουσιαστούν για ένα διήμερο (23-24 Μαρτίου) σε επαγγελματίες και κοινό που λατρεύουν την γαλλική γαστρονομία.

Αυτή η εκδήλωση διοργανώθηκε πέρσι με μεγάλη επιτυχία. Πέρσι είχαμε μόνο γευσιγνωσία, αλλά φέτος θα είναι τα προϊόντα και προς πώληση” τόνισε ο κος Ray.

Οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την αγορά την Παρασκευή 23 Μαρτίου από τις 16:30 έως της 18:00, ενώ το κοινό από τις 18:00 μέχρι τις 20:00. Η επόμενη ημέρα θα είναι καθαρά αφιερωμένη στο κοινό και η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 11:00 μέχρι τις 15:00.

Διαγωνισμός μακαρόν με φιναλίστ από τη Θεσσαλονίκη

gallia-2.jpg

Τέλος, με την ευκαιρία της 4ης διοργάνωσης του Goût de France – Good France η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη θέλησαν να τιμήσουν έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους κλάδους της γαλλικής γαστρονομίας, τη ζαχαροπλαστική της και ιδιαίτερα τη σπεσιαλιτέ του μακαρόν.

Για αυτό το λόγο, ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου ο διαγωνισμός του ελληνογαλλικού μακαρόν, με την συνδρομή 14 επώνυμων σεφ, ανοικτό σε όλους τους ζαχαροπλάστες της χώρας.

Από την πρώτη φάση της διοργάνωσης προκρίθηκαν τέσσερις φιναλίστ εκ των οποίων δύο γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη.

Ο διαγωνισμός ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου με έναν τελικό που θα συνδυάσει γαλλικές και ελληνικές γεύσεις, στην Πρεσβεία.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ