Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Λύση για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης ζητούν άλλη μια φορά οι γονείς

Νέα ανακοίνωση σχετικά με το πρόβλημα στέγασης του  Σχολείου εξέδωσε ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ελάχιστο καιρό πριν τη λήξη μιας ακόμη σχολικής χρονιάς, δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για τη λύση του προβλήματος στέγασης του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Βόρεια Ελλάδα (Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αμπελοκήπων) με προσανατολισμό στις καλές τέχνες (εικαστικά – θέατρο – χορό) συγκεντρώνοντας μαθητές από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης σε ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΙΡΙΟ.

ΕΝTΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ λειτουργεί διαμελισμένο σε δύο κτίρια που απέχουν 2 χλμ. μεταξύ τους θέτοντας σε κίνδυνο σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ μαθητές και καθηγητές που μετακινούνται, μη εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους χώρους και υποδομές για την διεξαγωγή των κατευθύνσεων.

Η μόνη άμεση και ορατή λύση σήμερα για την ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ του σχολείου είναι το ΠΑΠΑΦΕΙΟ.

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ παρά τη θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. του ΠΑΠΑΦΕΙΟΥ, δεν έχουν προχωρήσει στο ελάχιστο.

Η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος στέγασης ενός σχολείου είναι στοιχειώδης και αυτονόητη.

 Η ύπαρξη και λειτουργία ενός οποιουδήποτε σχολείου, διασφαλίζεται από την ΠΟΛΙΤΕΊΑ

 Το Δημόσιο ΨΗΦΙΣΜΑ των Φίλων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έχει φθάσει στις 2.870 υπογραφές αποκαλύπτοντας ότι η ΤΕΧΝΗ και η ΠΑΙΔΕΙΑ είναι ανεξάρτητες από πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα.

 Η ΑΠΡΑΞΙΑ καταδικάζει τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ το πάθος για ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ