Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Γκαλίνα, η σκοτεινή οικιακή βοηθός», το νέο βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου παρουσιάστηκε στον πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία “Ανατόλια”

“Το βιβλίο, εκτός των άλλων, αποτελεί κι ένα κομψοτέχνημα ήθους”, υπογράμμισε η φιλόλογος Έφη Κουτρουμπάκη, φιλόλογος, αναφερόμενη στο βιβλίο του Ανδρέα Μήτσου «Γκαλίνα, η σκοτεινή οικιακή βοηθός» (εκδόσεις Καστανιώτη) , που παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου το βράδυ στον  πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113).  Η κ. Κουτρουμπάκη, εκ των ομιλητών στην εκδήλωση τόνισε: “Ας κατονομάσουμε το βιβλίο αυτό σαν ένα ερωτικό θρίλερ, αντανακλά από έναν καθρέπτη μυστικό το κόστος και το έρεβος των ανθρωπίνων παθών. Αντανακλά όλη αυτή τη μυστική και αθέατη μας φύση, που όσο κι αν πολεμούμε να την καθυποτάξουμε, να την κρύψουμε, να τη στείλουμε στο πυρ το εξώτερο, αυτή υπάρχει, αυτή έρχεται στα όνειρα μας, αυτά μας καταδυναστεύει και αυτή, δοθούντων αναλόγων ευκαιριών, επικρατεί τελικά”.

Ο συγγραφέας Θωμάς Κοροβίνης (πρώτος αριστερά) χαρακτήρισε τον συγγραφέα “θηρευτή της αυθεντικότητας”, που, “με όλες αυτές τις επίμονες και επίπονες αναζητήσεις στον κυκεώνα των ενστίκτων και των αισθημάτων που πλέκουν τον ιστό του βάθους της ανθρώπινης ψυχής και σε αυτό και σε προηγούμενα έργα του, εδραιώνει την πεποίθηση ότι πασχίζει να διερευνήσει και να ανακαλύψει τα μυστικά της. Να οδηγηθεί ο ίδιος και να οδηγήσει παράλληλα τους αναγνώστες του στην ουσιαστικότερη γνωριμία του με τον άνθρωπο και να προωθήσει τον πολύτιμο για όλους μας τομέα της αυτογνωσίας σε βαθύτερα και υψηλότερα επίπεδα”.

“Έχω μια βαθύτερη λυπημένη συνείδηση ότι ο καλλιτέχνης είναι ένας παρατηρητής της ζωής. Στέκεται και παρατηρεί μακρόθεν τα πράγματα μη τολμώντας να μπει στην πράξη. Γιατί όταν μπούμε στην ίδια τη δράση πάυουμε να είμαστε παρατηρητές”, είπε ο συγγραφέας του βιβλίου Ανδρέας Μήτσου (στο κέντρο της φωτογραφίας), αναφερόμενος σε έναν εκ των αφηγητών της νουβέλας του ενώ για τον έρωτα των δύο γυναικών στο βιβλίο, επισήμανε ότι “δεν υπάρχουν έρωτες κατασκευασμένοι με στατικούς όρους και στερητικούς όρους” και ότι “αγαπάμε άνευ ορίων και άνευ όρων, έξω από τους σχεδιασμούς μας, έξω από τα πρότυπα μας και η κάθε στιγμή είναι ακόμη επικίνδυνη και μας οδηγεί σε ατραπούς που πιθανώς δεν είχαμε δει ή υποψιαστεί”.

 

Περίληψη:

Η Γκαλίνα, μια ηλικιωμένη οικιακή βοηθός, βρίσκεται σε ερωτική σχέση

με τη νεαρή κυρία της. Το νεογέννητο παιδί της συντρόφου της έρχεται να μοιραστεί την αγάπη τους.

Η Γκαλίνα το μισεί και επιχειρεί τη φυσική του εξόντωση με τρόπο αδιανόητο.

Απρόβλεπτα εμπλέκεται στην υπόθεση περίεργος αστυνομικός της Ασφάλειας.

Αυτός θα σώσει, εν τέλει, το βρέφος από τα νύχια της μοχθηρής γυναίκας

και θα αποβεί ο φύλακας άγγελός του.

Για ετούτη την εμπλοκή του θα πληρώσει τίμημα ακριβό.

Η εκδίκηση της οικιακής βοηθού θα του καταλύσει τη ζωή.

Την ίδια εκδίκηση θα υποστεί και κάποιος τυχαίος μάρτυρας της υπόθεσης.

Παρόμοια τιμωρία επαπειλεί όμως και κάθε άλλον ωτακουστή αυτής της ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ