Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαγωνισμός Συγγραφής Αφηγήματος Μνήμης με θέμα το Μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά Παράδεισος)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης προκηρύσσει διαγωνισμό αφηγήματος μνήμης σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. Το θέμα της αφήγησης (αφήγημα ή αυτοβιογραφική μαρτυρία)πρέπει να σχετίζεται με το μνημείο Μπέη Χαμάμ (Λουτρά «Παράδεισος»).
  2. Η έκταση του κειμένου ορίζεται στις 000 – 3.000 λέξεις.
  3. Επιτρέπεται η υποβολή ενός κειμένου ανά συμμετέχοντα.
  4. Η υποβολή θα γίνει σε επτά [7] αντίτυπα, τα οποία θα φέρουν μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, και σε ψηφιακό δίσκο (CD ή DVD), που θα περιέχει μόνο το κείμενο σε μορφή pdf με το ψευδώνυμο.
  5. Στο εξωτερικό του φακέλου υποβολής θα αναγράφεται το ψευδώνυμο, ενώ στο εσωτερικό θα εμπεριέχεται σφραγισμένος φάκελος με τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του διαγωνιζόμενου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τίτλος κειμένου, ψευδώνυμο).
  6. Η υποβολή θα γίνει ταχυδρομικώς με κλειστό φάκελο, με το ψευδώνυμο στη θέση του αποστολέα, στη διεύθυνση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Επταπύργιο, 540 03, Τ.Θ. 184 32 (με την ένδειξη: «Για τον διαγωνισμό συγγραφής αφηγήματος μνήμης»). Ο φάκελος θα περιέχει τον σφραγισμένο φάκελο με τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, τα έντυπα αντίτυπα του διηγήματος, καθώς και τον ψηφιακό δίσκο.
  7. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα αποσταλεί, είτε με την αποστολή του μέσω συστημένου στον εαυτό τους, είτε με κατάθεσή του σε συμβολαιογράφο.
  8. Η προθεσμία υποβολής λήγει την Παρασκευή 29 Ιουνίου
  9. Η αξιολόγηση θα γίνει από επταμελή επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα ανακοινωθούν μαζί με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
  10. Θα απονεμηθούν ένα βραβείο και δύο έπαινοι.
  11. Τα τρία βραβευμένα κείμενα θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Θεσσαλονικέων Πόλις», το οποίο είναι υποστηρικτής του διαγωνισμού.
  12. Τα δέκα αφηγήματα, που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία (συμπεριλαμβανομένων και των βραβευθέντων), θα εκδοθούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σε αυτοτελή έκδοση.
  13. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπέη Χαμάμ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ