Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Τα «Φυλλαράκια»….κυκλοφόρησαν Από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η πρώτη απόπειρα μαθητών του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Ευόσμου να δημιουργήσουν τη δική τους εφημερίδα. Τα «Φυλλαράκια», όπως είναι ο τίτλος του εντύπου, αποτελεί προσπάθεια μαθητριών και μαθητών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου που με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους Ελένης Ανδρέου, επιχείρησαν να προβάλουν όσα τους  απασχολούν, να ενημερώσουν και να δώσουν τη δική τους εκδοχή στην έντυπη δημοσιογραφία.

Μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα, ρεπορτάζ και κριτικές, αποτύπωσαν την δική τους εφηβική ματιά στην σύγχρονη πραγματικότητα προσεγγίζοντας θέματα που αφορούν στην παιδεία, τον αθλητισμό, την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και την κοινωνία. Ανάμεσα στα πρόσωπα που μίλησαν στα «Φυλλαράκια» ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Διαμαντίδης αλλά και η πρόσφυγας, συμμαθήτρια των παιδιών, η Μάσουμε.

Το εγχείρημα των παιδιών υποστήριξαν με χαρά, ο διευθυντής του σχολείου Τάσος Τοκμακίδης, εκπαιδευτικοί, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο αθλητικός σύλλογος ΔΕΚΑ  αλλά και η γραφίστρια Έβη Κουτέλιου που «έστησε» την εφημερίδα εθελοντικά.

Το πρώτο τεύχος που έγινε ανάρπαστο,  κυκλοφόρησε με τη συμβολική τιμή των 0,50 λεπτών ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός». Ήδη οι μαθητές προγραμματίζουν μετά το Πάσχα, επίσκεψη στο Ίδρυμα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ