Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αναστολή της στάσης εργασίας των φυλάκων αρχαιοτήτων – το ωράριο λειτουργίας της ημέρες του Πάσχα

Την απόφαση για προσωρινή αναστολή της 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει για αύριο, Μεγάλο Σάββατο σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, έλαβε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΕΥΦΑ).

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, και τον υφυπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Στρατή, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους αφορούν.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΕΥΦΑ, η Ένωση των υπαλλήλων φύλαξης προσήλθε στην συνάντηση με «αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας κατανοώντας πλήρως τις ενστάσεις και την κριτική όλων».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τέθηκαν όλα τα αιτήματα και αναμένεται νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Το ωράριο λειτουργίας

Εντωμεταξύ, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων αυτές τις ημέρες έχει ως εξής:

Μ. Παρασκευή: 12:00-17:00

Μ. Σάββατο: 08:00-15:00

Κυριακή του Πάσχα: Κλειστά

Δευτέρα του Πάσχα: Όλοι οι χώροι, τα μουσεία και τα μνημεία παραμένουν ανοιχτά σύμφωνα με το καθορισμένο κατά περίπτωση ωράριο».

Όπως, δε, πληροφορεί το ΥΠΠΟΑ, «την Πέμπτη 12/04/2018 στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες κινηματογράφησης στο πλαίσιο γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς συμπαραγωγής του BBC «The Little Drummer Girl», από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του χώρου έως τις 13.00. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις κατά την περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ