Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι Α.Μ.Α live στη Ζώγια

Οι Α.Μ.Α. είναι ένα μουσικό συγκρότημα και ιδρυτικά του μέλη είναι ο Γιώργος Αετόπουλος, ο Γιάννης Μήτσης και ο Δημήτρης Αλιστρατινός. Μέσα από την ξεχωριστή μουσική πορεία του καθενός προκύπτει μια μουσική συνύπαρξη και παρουσιάζουν στη Ζώγια, στην οδό Αλ. Σβώλου 54, το Σάββατο 14 Απριλίου, στις 21:00΄, τραγούδια από την δισκογραφία των δύο μελών τους (Αετόπουλου-Μήτση) αλλά και τραγούδια άλλων Ελλήνων δημιουργών, διασκευασμένα με τον μοναδικό τους τρόπο.

Ο Γιώργος Αετόπουλος έχει στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές: «Ό,τι Αρχίζει να Κυλά» , «Μαύρο Κρασί» και « Η Ζωή μου Γελά». Συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Νίκο Ζιώγαλα, τον Δημήτρη Μητσοτάκη («Ενδελέχεια»), έχει τραγουδήσει σε δίσκους των “De Facto” , των “May Day ” και του Βασίλη Σιοκορέλη. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος τριών συγκροτημάτων («Κράμα», «Χρώμα» & «Αναβράζοντα Δισκία»), ραδιοφωνικός παραγωγός ενώ έχει γράψει μουσική και για το θέατρο.

Ο Γιάννης Μήτσης ζει έχει και αυτός στο ενεργητικό του τρεις δισκογραφικές δουλειές: «Συνεχές Ωράριον» , «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» και «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Συνεργάστηκε με τον Μανώλη Ρασούλη, Κώστα Φασουλά, Γιώργο Σταυριανό, Κεφάλαιο 24, Παύλο Παυλίδη, Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Θάνο Ανεστόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, V.I.C. και άλλους, ενώ υπήρξε μέλος (ντράμερ) της μπάντας τα Ξύλινα Σπαθιά. Έχει γράψει τραγούδια για την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ενορχήστρωσε δίσκους για τον συνθέτη Γιώργο Ζήκα, σπούδασε εθνομουσικολογία στο Paris 8 και έγραψε μουσική για σινεμά και θέατρο.

Ο Δημήτρης Αλιστρατινός είναι ο τρίτος της παρέας και παίζει πνευστά. Είναι κατά βάση αυτοδίδακτος μουσικός αν και έχει σπουδάσει θεωρητικά σε ωδείο της Θεσσαλονίκης. Έχει παίξει σε πολλές μπάντες εντός και εκτός της Ελλάδας, όπως σε αμερικανική big band της Νάπολης της Ιταλίας, αλλά και σε πολλά και διάφορα σχήματα και διαφορετικές μουσικές.
Παίζει σαξόφωνα, άλτο και σοπράνο, φλάουτο και διάφορα κρουστά βάζοντας έτσι το προσωπικό του ύφος και χρώμα σε κάθε δουλειά. Οι μουσικές επιρροές του είναι πολλές, από jazz και rock μέχρι έντεχνη λαϊκή μουσική και ελληνική παράδοση. Είναι ένας Έλληνας τελικά μουσικός με πολλές συνεργασίες και πολλές επιρροές και με πολύ αγάπη για αυτό που κάνει…!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ