Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διάλεξη με το διακεκριμένο αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή στη Μονή Λαζαριστών

Ένα και πλέον χρόνο μετά τη συγκλονιστική παρουσίαση του πρωτοπόρου ερευνητή της NASA, διάσημου Ακαδημαϊκού, Δρ. Σταμάτιου Κριμιζή, στο κατάμεστο από μαθητές Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», ο σπουδαίος Έλληνας επιστήμονας της διασποράς επιστρέφει στο Δήμο Παύλου Μελά, προσκεκλημένος και πάλι της σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, την Κυριακή 22 Απριλίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, σκηνή Σωκράτης Καραντινός.

Θέμα της Διάλεξης: «Εικοσαετής αποστολή του Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα και η αρχή της αποστολής Parker Solar Probe που θα  “αγγίξει” τον Ήλιο».

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωσήφ Αράπογλου, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι μαθητές της πόλης, καλωσορίζουν τον κ.Σταμάτιο Κριμιζή, διακεκριμένο αστροφυσικό, με πειράματα στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, όπως οι θρυλικές αποστολές Voyager 1 και 2.

Επίσης συγχαίρουν τη Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, το διδακτικό προσωπικό και ιδιαίτερα τον καθηγητή Γιώργο Γεωργιάδη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, για την σπουδαία πρωτοβουλία που προάγει την Παιδεία και τη Γνώση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να στείλουν αντιπροσωπεία μαθητών (5-10 ατόμων ) με την συνοδεία εκπαιδευτικών για την τήρηση των νομίμων διατάξεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Περικλέους & 17ης Νοεμβρίου, Σταυρούπολη, 56431, Δήμος Παύλου Μελά

Τηλ. 2310-650002, Φαξ. 2310-650506

mail@5gym-stavroup.thess.sch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ