Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Η… MOYSA του Star Wars στο The Comic Con 4

Μια συναυλία που θα μεταφέρει νοητά το κοινό “in a universe far, far away…” θα πραγματοποιήσει στις 4 Μαΐου η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία (που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 20.00΄, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”) εντάσσεται στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Star Wars “May the fourth”, που στη Θεσσαλονίκη θα εορταστεί στο πλαίσιο του Thessaloniki Comic Convention “The Comic Con 4” (04-06/05/2018).

Οι φίλοι του Star Wars θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τη σουίτα που περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια του John Williams, όπως τα “The Imperial March (Darth Vader’s Theme)” και “Princess Leia’s Theme”,αλλά και -φυσικά- την εμβληματική μουσική των τίτλων της σειράς ταινιών.

Η ημέρα των εγκαινίων της διοργάνωσης θα ολοκληρωθεί με ένα ορχηστρικό μίνι πάρτι με αγαπημένα κομμάτια, παιγμένα από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για τη MOYSA

Η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015, με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, και με ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για μια “κοινότητα” νέων μουσικών από τη Βόρεια Ελλάδα και από άλλες περιοχές της χώρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε άλλους συναφείς τομείς, η δημιουργία ευκαιριών για διεθνείς συνεργασίες μεταξύ νέων ελλήνων μουσικών και καταξιωμένων καλλιτεχνών και μουσικών συνόλων απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.

Μέχρι σήμερα, η MOYSA έχει συνεργαστεί με σειρά αρχιμουσικών, μεταξύ των οποίων οι Yuri Azevedo, Ζωή Ζενιώδη, Γεώργιος Βράνος, Daniele Gatti, Dr. Dariusz Mikulski, Βλαδίμηρος Συμεωνίδης, Sami Matus και Μίλτος Λογιάδης. Έχει συμπράξει με προσωπικότητες της ελληνικής και της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως οι Vladimir Mendelssohn, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Σίμος Παπάνας, Stefan Besan κ.ά., καθώς και με σημαντικές ορχήστρες, όπως οι Cameristi del Teatro alla Scala, Royal Concertgebouw Orchestra, Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO), Κρατική Ορχήστρα και Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης κοκ. Περαιτέρω συνεργασίες με νέους διεθνείς μουσικούς περιλαμβάνουν το Ίδρυμα Πολιτισμού της Ρουμανίας, το Ίδρυμα “Μουσική για την Ειρήνη” της Κωνσταντινούπολης κ.ά.

Με περισσότερες από 30 εμφανίσεις τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης όσο και σε αναπάντεχα σημεία της πόλης, σε νοσοκομεία, σχολεία και ιδρύματα, αλλά και στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, η Ορχήστρα αποτελεί ήδη μια αναγνωρισμένη κοινότητα νέων μουσικών που αφήνει το στίγμα της στην ελληνική πραγματικότητα.

Σημειωτέον ότι το καλοκαίρι του 2016 διοργανώθηκε το πρώτο Θερινό Σχολείο της MOYSA, με στόχο την εναλλακτική εκπαίδευση νεαρών μουσικών σε τομείς όπως η διεύθυνση ορχήστρας, η μουσική τεχνολογία, το καλλιτεχνικό μάνατζμεντ κ.ά.

Για την τακτική εκπαίδευση της ορχήστρας, υπεύθυνος είναι ο μαέστρος, συνθέτης και βιολοντσελίστας Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Πληροφορίες διοργάνωσης

Το «The Comic Con 4» θα πραγματοποιηθεί από τις 4 ώς τις 6 Μαΐου 2018, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στις εγκαταστάσεις τής ΔΕΘ-Helexpo.
Ώρες λειτουργίας: 10.00-21.00.

Εισιτήρια:
€7 (εισιτήριο ημέρας).
€12 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου – προπώληση).
€14 (εισιτήριο τριημέρου).
Παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (ένα παιδί ανά ενήλικα). Εισιτήριο για κάθε επιπλέον παιδί ηλικίας έως 12 ετών: €3.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ