Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο στο πρώην στρατόπεδο “Μέγας Αλέξανδρος”

Οι νέες κοινωνικές δομές του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, οι οποίες λειτουργούν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος», θα εγκαινιαστούν το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου, στις 11 π.μ. Οι δύο δομές δημιουργήθηκαν με τη συνδρομή της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Συγκεκριμένα, στοχεύει στη διασφάλιση της σταθερής τροφοδοσίας  100 οικογενειών κάθε μήνα. ΟΛΑ τα είδη είναι εντελώς δωρεάν και διανέμονται τρόφιμα, ειδή  παντοπωλείου, ειδή ατομικής υγιεινής , είδη ένδυσης, παιχνίδια  και ειδή ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd – dvd.

Σκοπός του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη συμπολιτών του δήμου, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών.

Οι ποσότητες των προϊόντων που θα διανέμονται θα είναι ανάλογες με τα εκάστοτε διαθέσιμα προϊόντα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ