Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Διεθνές διήμερο συνέδριο με θέμα την ασφάλεια και την ισότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Κέντρο Αριστείας Ζαν Μοννέ «Έρευνα σε κρίσιμα θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Έδρα Ζαν Μοννέ «Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην ΕΕ και Συγκριτικοί Νομικοί Πολιτισμοί» της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Έδρα Ζαν Μοννέ «Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο και Πολιτισμός» συνδιοργανώνουν διεθνές διήμερο συνέδριο με γενικό τίτλο «Ασφάλεια και Ισότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» (“Security and Equality in the European Union”).

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έχει τίτλο «Ασφάλεια στην ΕΕ και Διατλαντικές Αμυντικές Προκλήσεις» (“EU Security and Transatlantic Defense Challenges”) και θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη από 17.30-21.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Θα μιλήσουν ο Stephen Blank, καθηγητής, Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον, ως κεντρικός ομιλητής (skype), o Younes El-Ghazi, διευθύνων σύμβουλος του Global Diplomatic Forum στο Λονδίνο, ο Antonio Vittorio Stella, BG (Ιταλία), η Φωτεινή Μπέλλου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Ρεβέκκα Παιδή, επίκουρη καθηγήτρια του ιδίου τμήματος, ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, σύμβουλος πολιτικής (skype) και ο Γεώργιος Φίλης, καθηγητής στο κολλέγιο Deree (skype).

Η δεύτερη μέρα έχει τίτλο «Ισότητα και Κοινωνικός Αποκλεισμός στην ΕΕ» (“Equality and Social Exclusion in the EU”) και θα γίνει αύριο Παρασκευή από 10.00-14.00 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Θα μιλήσουν ο Joseph Weiler, καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ως κεντρικός ομιλητής (skype), η Δώρα Κωστακοπούλου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Warwick, ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του ιδίου τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Λίνα Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έδρα Ζαν Μοννέ  «Ευρωπαϊκού Συνταγματικού δικαίου και πολιτισμού» και η Καλλιόπη Χαΐνογλου, Λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης για κάθε ημέρα του συνεδρίου χωριστά. Οι εισηγήσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα χωρίς διερμηνεία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ