Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κοινές δράσεις Αττικό Μετρό Α.Ε. με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

Σε λίγες μέρες και για το καλωσόρισμα της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, ένα μεγάλο πανό στο Σιντριβάνι, στο εργοτάξιο του μετρό θα αναγράφει: Θεσσαλονίκη πόλη του ανοιχτού βιβλίου. «Με φόντο ένα παράθυρο ανοιχτό πάνω απ το κύμα.Να φέγγει προς την άλλη όψη της αγάπης».Κλείτος Κύρου.

Η ανάρτηση αυτή θα γίνει στα πλαίσια των κοινών δράσεων που ξεκινάει η Αττικό Μετρό Α.Ε. με την Εταιρεία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο “Μετρό και Ποίηση”.

“Στο θεωρητικό ερώτημα, αν μια μεγάλη Δημόσια Τεχνική Εταιρία μπορεί να δικαιώνει την Ποίηση, η Αττικό Μετρό Α.Ε. και η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, απαντούν θετικά και δημιουργικά.

Όπως το 2017 που οι Θεσσαλονικείς είδαν έκπληκτοι μεγάλα ποιήματα του Γ. Βαφόπουλου, της Ζωής Καρέλλη, του Μανόλη Αναγνωστάκη και άλλων ποιητών να στολίζουν τις περιφράξεις του εργοταξίου της Αγίας Σοφίας, όπως εφέτος είδαν ένα τεράστιο πανό στο ίδιο εργοτάξιο να γράφει:

«σαν πρόκες  πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις να μην τις παίρνει ο άνεμος»

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Σε λίγες μέρες και για το καλωσόρισμα της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, ένα μεγάλο πανό στο Σιντριβάνι, στο εργοτάξιο του μετρό θα αναγράφει:

Θεσσαλονίκη πόλη του ανοιχτού βιβλίου

«Με φόντο ένα παράθυρο ανοιχτό πάνω απ το κύμα

Να φέγγει προς την άλλη όψη της αγάπης»

Κλείτος Κύρου”, αναφέρει η Αττικό Μετρό Α.Ε.

“Αυτές οι δράσεις προωθούν την ανάγκη για επικοινωνία των πολιτών με τα μεγάλα έργα της πόλης, της χώρας με το δρόμο του σύγχρονου πολιτισμού σ ένα κόσμο που τον έχει άμεση ανάγκη πάντα”, προσθέτει.

Η συνεργασία της Αττικό Μετρό Α.Ε. με την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης και η ανάληψη κοινών δράσεων,θα παρουσιαστεί σε κοινή συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου.

φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ