Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Η τραγωδία εκδίκησης “Titus Andronicus” στο Labattoir 

Η Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς», σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα Labattoir  (Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία)., παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, την τραγωδία εκδίκησης του William Shakespeare, «TITUS ANDRONICUS» σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Όπως περιγράφουν οι συντελεστές: Η συγγραφή της τραγωδίας «TITUS ANDRONICUS» του William Shakespeare, χρονολογείται μεταξύ 1588 και 1593. Θεωρείται πως είναι η πρώτη τραγωδία του συγγραφέα αλλά και η πιο βίαιη. Στο σενάριο υπάρχει κάθε μορφής βία, δοσμένη πάντα με τον ποιητικό λόγο του Shakespeare. Στόχος του έργου ήταν να σοκάρει το κοινό του 16ουαιώνα, όμως, παραμένει επίκαιρο ανά τους αιώνες, καθώς καταπιάνεται με τις έννοιες της ηθικής, της δικαιοσύνης και της εκδίκησης και τις αμφισβητεί με γλαφυρή και φιλοσοφική διάθεση.

Η Εταιρία θεάτρου «Μικρός Βορράς», διατηρώντας τον Σαιξπιρικό λόγο, δίνει νέα πνοή σε ένα κλασσικό έργο. Τέσσερεις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν μια μεγάλη γκάμα χαρακτήρων και φέρνοντάς τα πρόσωπα πιο κοντά στο σήμερα δημιουργούν μια άκρως ανατριχιαστική ατμόσφαιρα αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

Μια παράσταση που θα κόψει την ανάσα των θεατών, σκληρή αλλά με αρκετή δόση πικρού χιούμορ και συνεχείς ανατροπές έρχεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στον πλέον κατάλληλο χώρο του LABATTOIR, στα παλιά σφαγεία.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Σκηνικό: Γιάννης Κατρανίτσας

Βοηθός Σκηνογράφου: Αντώνης Χατζηπέτρου

Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου

Κινησιολογία: Λένα Μοσχά

Μακιγιάζ, κοστούμια: Στέφανος Μπαμπούλης

Βίντεο: Εύη Μίνου

Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Νίκη Ζερβού

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Βασιλική Ζώκου,Κορνηλία Προκοπίου

Παίζουν: Γιάννης Μαστρογεωργίου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσάβος, Κωνσταντίνος Φωτίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

LABATTOIR(ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ)

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΕΣ: 18/19/20/25/26/27-5

ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 9.15 μμ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: (6955954591)

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 8€

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ