Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε διεθνείς διοργανώσεις τον Μαΐο

Σε δύο διεθνείς διοργανώσεις πολιτισμού δίνει το «παρών» το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες.

Όπως κάθε χρόνο, το ΜΦΘ συμμετέχει στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018. Εκδόσεις του ΜΦΘ, κατάλογοι εκθέσεων, βιβλία σχετικά με την τέχνη της φωτογραφίας, αλλά και αναμνηστικά από το πωλητήριο του Μουσείου θα βρίσκονται στο Περίπτερο 13, stand 114 για τους επισκέπτες της 15ης ΔΕΒΘ.

Η είσοδος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι ελεύθερη.

Από τις 9 έως τις 13 Μαΐου 2018, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ πολιτισμού για νέους του Ευρωπαϊκού Νότου #SKG Bridges Uprising Art & Culture Festival, σε συνεργασία με τη φωτογραφική ομάδα Stereosis.

Η σειρά φωτογραφικών προβολών «Κοινοί Τόποι / Παράλληλες Ιστορίες I, II, III, IV», που επιμελήθηκαν ο Κοσμάς Παυλίδης και ο Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, επιχειρεί μέσα από μια πολυεπίπεδη φωτογραφική αφήγηση να ανιχνεύσει τις κοινές παραστάσεις και τις ποικίλες διαφορές στα μήκη και στα πλάτη του ευρωπαϊκού νότου και της βαλκανικής χερσονήσου.

Συνολικά 38 φωτογράφοι από δέκα χώρες μάς ξεναγούν στην ευρωπαϊκή Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, σε τόπους οικείους ή ανοίκειους, που μεταλλάσσονται κοινωνικά και πολιτικά, έχοντας για πρώτη φορά ίσως τον ίδιο προσανατολισμό, αυτόν της Ενωμένης Ευρώπης.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Ευόσμου, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα Λουτρά Παράδεισος, στη Ρωμαϊκή Αγορά και στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με τη συνοδεία μουσικής, καθώς και στο καφέ του ΜΦΘ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ