Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Family Conceρt #06: piano / ney / bendir muzike στο SourliBooM

Στην κυριακιάτικη πρωινή συναυλία του Μαΐου στο SourliBooM (13 Μαΐου, ώρα 11.00΄, Κ. Κρυστάλλη 4) θα εμφανιστεί ο Χρήστος Μπάρμπας, με ένα τεχνικά δύσκολο σόλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει νέυ, πιάνο, πλήκτρα, λάφτα, μπεντίρ, φωνή και Effects.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές: Η σόλο συναυλία του παρουσιάζει μια ακόμη πιο προσωπική ματιά στη μουσική και αντικατοπτρίζει ένα ευρύ φάσμα επιρροών από την ελληνική και τουρκική λαϊκή και κλασική μουσική, μέχρι τη σύγχρονη αυτοσχεδιαστική και ακουσματική μουσική. Μέσα από μια σειρά έντονων μελωδικών συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών που αναπνέουν τους τρόπους και τα μελίσματα από τις μουσικές της Μέσης Ανατολής, ο μυστικιστικός λυρισμός του Νέυ, πηγαίνει χέρι με χέρι με την εξερεύνηση νέων περιοχών συνάντησης παραδοσιακών και σύγχρονων ηχοτοπίων.

Ο Χρήστος Μπάρμπας είναι από τους πιο πολύπλευρους και δημιουργικούς μουσικούς της νέας γενιάς. Από το 2003 επικεντρώνεται στη μελέτη του Νέυ και της κλασικής οθωμανικής και Σούφι μουσικής, καθώς και μουσικών της Ελλάδας και των Βαλκανίων με κορυφαίους δασκάλους στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Ταυτόχρονα παίζει και μελετάει διαφορετικά όργανα από διαφορετικές χώρες (πιάνο, καβάλ, μπανσούρι, ιρλανδέζικες φλογέρες).

Συνθέτει για διαφορετικά σχήματα και είδη μουσική (μουσική για σύγχρονο χορό και θέατρο, σινεμά, τροπική μουσική) έχοντας εκδόσει μέχρι σήμερα 7 άλμπουμ όπου συμμετέχει με συνθέσεις του με τα σχήματα Yeden, Neda, Magnanimus Trio & Murat Aydemir. Οι πολυάριθμες συνθέσεις του για διάφορα σχήματα έχουν ήδη παρουσιαστεί σε επτά άλμπουμ με πρωτότυπη μουσική από πολλά  συγκροτήματα καθώς και στο τελευταίο του άλμπουμ “Το Βουνό και το Δέντρο” με τον πλέον γνωστό μουσικό της Τουρκίας Murat Aydemir στο Tanbur. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Ross Daly, ο Zohar Fresco, ο Efren López, L ‘Ham de Foc, Μαρία Φαραντούρη και ταξιδεύει συχνά για  συναυλίες και ηχογραφήσεις ανά τον κόσμο.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του παραρτήματος “Labyrinth Catalunya” στην Καταλονία.

Oι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τιμή εισιτηρίου: Δωρεάν έως 6 ετών, 10€ / ενήλικες, 5€ / άνω των 6 ετών

Για κρατήσεις και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στο facebook messenger του muzike, στο muzike.thessaloniki@gmail.com ή καλέστε στο τηλ. 694 6674656.

Οι συναυλίες διαρκούν μια ώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές σε εγκύους και σε όσους συνοδεύονται από παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ