Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες

Σεμινάριο με θέμα “Μαθησιακές Δυσκολίες: Mύθοι ή πραγματικότητα” με εισηγήτρια την καθηγήτρια ΑΠΘ Τζουριάδου Μαρία, διοργανώνεται την Κυριακή 20 Μαίου  και ώρα 11.30-14.30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μ.Ανδρόνικου 6.

Συμμετοχή: 35€ (ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Φοιτητές:20€)

Οργάνωση-Επικοινωνία: smARTcommunications,

Κορτέσσα Σιώτη, 6972123484- Ισμήνη Τσελεκίδου, 6943827919

 ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, παιδαγωγούς, παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους,  ψυχολόγους, νοσηλευτές ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων, γονείς.

 ΘΕΜΑ – ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν την πιο συχνή περίπτωση ανεπαρκειών μαθητών διεθνώς. Παρά τη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα των δυσκολιών αυτών, παραμένουν η πιο «σκοτεινή» και αμφιλεγόμενη περίπτωση προβλημάτων που επηρεάζουν τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια οι μαθησιακές δυσκολίες απασχολούν γονείς, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, αλλά και επαγγελματίες διεθνώς και τείνουν να ταυτιστούν με την ίδια την ειδική εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Η επικέντρωση αυτή του ενδιαφέροντος, η οποία άρχισε να γίνεται ορατή με την καθιέρωση της γενικής εκπαίδευσης, βασίστηκε στην παραδοχή ότι οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες έχουν φυσιολογική ή/και υψηλή νοημοσύνη. Κατά συνέπεια μπορούν να εκπαιδευτούν και να γίνουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαρία Τζουριάδου

Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο «Ειδική Αγωγή: Μαθησιακές Δυσκολίες»

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Φιλοσοφική Σχολή

Πανεπιστήμιο Manchester, Τμήμα Ψυχολογίας, Advanced Diplome

Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ψυχολογία, Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κόστος συμμετοχής: 35€,

ΑΜΕΑ, άνεργοι, φοιτητές: 20€.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ