Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

«ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»: Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις στο Αστεροσκοπείο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΠΘ την Κυριακή», που ξεκινούν την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθούν δύο ενδιαφέρουσες δράσεις στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ.

Στη δράση με τίτλο «Ηλιακές Παρατηρήσεις με το Διοπτρικό Τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου Αστρονομίας», διάρκειας 30΄, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ζωντανά τις δραστήριες περιοχές της επιφάνειας του Ήλιου με το διοπτρικό τηλεσκόπιο του Εργαστηρίου Αστρονομίας.

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, αλλά και ενήλικες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σύνδεσμο: grammat@astro.auth.gr.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αστρονομίας και τον Τομέα Μηχανικής του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, με υπεύθυνους τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Παντελή Παπαδόπουλο, τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Νικόλαο Στεργιούλα, και τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κλεομένη Τσιγάνη.

Ημερομηνία: Κυριακή 6, 13 & 20 Μαΐου 2018

Ώρες: 10:00, 10:40, 11:20, 12:00

Χώρος: Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ

“Αστεροσκοπεία του Μάουνα Κέα: Στο κατώφλι άλλων κόσμων» είναι ο τίτλος της ομιλίας του Αν. Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Παντελή Παπαδόπουλου, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στο Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ και ώρες 13:00 και 21:00.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό του ομιλούντος στα μεγάλα διεθνή αστεροσκοπεία έρευνας πρώτης γραμμής, που βρίσκονται σε υψόμετρο 4.200 μέτρων, στο βουνό Μάουνα Κέα, στη Χαβάη.

Η ομιλία διοργανώνεται από το Εργαστήριο Αστρονομίας του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, απευθύνεται σε ηλικίες από 12 ετών και άνω και διαρκεί 60 λεπτά.

Ημερομηνία: Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ώρες: 13:00 & 21:00

Χώρος: Αστεροσκοπείο του ΑΠΘ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ