Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση “Πόντος-Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη” στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ

Ντοκουμέντα, σπάνια έγγραφα, φωτογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τον πολιτισμού τους, περιλαμβάνει η πολυθεματική έκθεση “ Πόντος-Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη”, που συνεχίζεται στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ-ΗΕLEXPO. Καθημερινά πραγματοποιούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες.

Tην έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της στις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου, επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ο οποίος ανέδειξε με το επιστημονικό του έργο το θέμα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στην πολυθεματική έκθεση το κοινό έχει την ευκαιρία να δει 180 έργα του ζωγράφου Γκιέργκι Κόλα, ο οποίος γεννήθηκε στο Δυρράχιο και μετά τις πολιτικές αναταραχές στην Αλβανία το 1991 κατέφυγε στην Κοζάνη, όπου έζησε πολλά χρόνια. Ευαισθητοποιήθηκε από το δράμα του ποντιακού ελληνισμού, αφιερώνοντας άπειρες καλλιτεχνικές εργατοώρες, για να αναδείξει μέσα από την τέχνη του παγκόσμια τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ