Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Άγη Κασούμη: 40 χρόνια πρωταθλήτρια σκοπολής! Επίδοση για ρεκόρ γκίνες!

Μετά από έναν ανεπανάληπτο τελικό η Άγη Κασούμη κατέκτησε για 40η χρονιά την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπορ Πιστολίου Γυναικών που διεξήχθη το Σάββατο 5 Μαΐου, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας.

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση στον Τελικό η Άγη Κασούμη πήρε-με διαφορά- την πρώτη θέση, πετυχαίνοντας επίδοση 29/35. Τη 2η θέση κατέκτησε η  Άννα Κορακάκη με 21/35 και την 3η η Δήμητρα Παπακανέλλου με 17/35.

Η επίδοση που πέτυχε η Άγη Κασούμη στον Τελικό  29/35, είναι εξαιρετικά μεγάλη δεδομένου ότι και χωρίς να έχει ρίξει όλες τις σειρές του αγώνα, όχι μόνο δίνει χρυσό μετάλλιο σε Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών, αλλά και αποτελεί κορυφαία επίδοση Παγκοσμίως! Συγκεκριμένα  επίδοση 29/50 (29 hits σε 10 σειρές) μπορεί να δώσει χρυσό μετάλλιο σε Τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών Αγώνων (27hits/50 για Ολυμπιακούς)  και η Πρωταθλήτρια μας πέτυχε το ίδιο σκορ 29 hits, ρίχνοντας μόνο στις 7 από τις 10 σειρές του αγώνα!

Ο αγώνας σταμάτησε στις 7 σειρές  μετά το λιποθυμικό επεισόδιο της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη και την κοινή απόφαση των αγωνιζομένων μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας, να μην συνεχίσουν να ρίχνουν, παρ΄ όλο που είχε συνέλθει από τη λιποθυμία, σεβόμενοι την συναθλήτριά τους.

Σημειώνεται ότι αποτελεί μοναδικό γεγονός και παγκόσμιο φαινόμενο  να είναι ένας αθλητής, Πρωταθλητής για 40 χρόνια, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Άγης Κασούμη. Άλλωστε η πρωταθλήτριά μας, μετά από αίτημα, ετοιμάζει τον φάκελό της για να τον υποβάλει στα Ρεκόρ Γκίνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ