Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Χωρίς νερό μέχρι αύριο το απόγευμα πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης

Ενώ υπήρξε ενημέρωση από στελέχη της ΕΥΑΘ ότι η υδροδότηση θα είχε αποκατασταθεί μέχρι τις 19.00΄, με επίσημη ανακοίνωση της η εταιρεία ύδρευσης γνωστοποιεί ότι το νερό θα έρθει αύριο το απόγευμα! Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μέχρι αύριο το απόγευμα δε θα έχει νερό το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τροφοδοτείται από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, προκειμένου να διασφαλιστεί με τους απαραίτητους υγιεινολογικούς ελέγχους ότι έχει την κατάλληλη ποιότητα και είναι απολύτως ασφαλές ώστε να δοθεί για κατανάλωση.

Σοβαρά προβλήματα θα συνεχίσουν παράλληλα να υπάρχουν και στις περιοχές που τροφοδοτούνται εν μέρει από τον Δενδροπόταμο, όπως Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Πανόραμα, Βασιλίσσης Όλγας και Καλαμαριά, παρότι έχει αυξηθεί η τροφοδοσία με νερό από τον Αλιάκμονα μέσω της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα οφείλεται σε αυξημένη θολότητα που προκλήθηκε από τη μεσημεριανή νεροποντή -τα αίτια διερευνώνται- και οι πρώτες ενδείξεις από τους επιβεβλημένους από τη νομοθεσία ελέγχους θα φανούν μόνο αύριο το μεσημέρι (τουλάχιστον 21 ώρες μετά τη νεροποντή), οπότε και θα κριθεί αν το νερό είναι απολύτως ασφαλές για να δοθεί στην κατανάλωση.

Έχει ληφθεί μέριμνα για ευαίσθητες δομές όπως είναι τα νοσοκομεία, ενώ η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι σε επαφή και συνεννοήσεις με τον κεντρικό δήμο και επαγγελματικούς φορείς. Παρακαλούμε και ευχαριστούμε για την κατανόηση των καταναλωτών. Η ασφάλεια και η ποιότητα του πόσιμου νερού οφείλει να είναι αδιαπραγμάτευτη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ