Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

2οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας από το “Φιλόλογο” – Την Κυριακή η τελική φάση

Στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Νέα Πτέρυγα, Αμφιθέατρο και αίθ.1) θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαΐου η τελική φάση των 2ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου». Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» και τους Σχολικούς και οι Σχολικές Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών του Γυμνασίου για τη Γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από παιγνιώδεις και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Ειδικότερα, επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη συμμετοχή τους στους Αγώνες να ευαισθητοποιηθούν στην ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, να λειτουργήσουν συνεργατικά και να εμπλακούν σε γλωσσικές δραστηριότητες συνεχούς/ μονοτροπικού και ασυνεχούς/πολυτροπικού λόγου.

Οι Αγώνες πραγματοποιούνται σε τρεις φάσεις, την ενδοσχολική, τη διασχολική σε επίπεδο νομού και τη διασχολική σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Μετά την επιτυχή διεξαγωγή της α΄ και β΄ φάσης οι νικήτριες ομάδες των μαθητών/τριών ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διαγωνιστούν την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Νέα Πτέρυγα, Αμφιθέατρο και αίθ.1) από τις 09.00 έως τις 14.00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός της τελικής φάσης είναι ο Οργανισμός Μαλλιάρης Παιδεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ