Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
21.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
spot_img

Ημερίδα με θέμα «Η πραγματική Άλωση δεν έγινε ποτέ!» από το Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Hμερίδα με κεντρικό ομιλητή τον διεθνολόγο κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και με θέμα: «Η πραγματική Άλωση δεν έγινε ποτέ!» διοργανώνει ο Μητροπολιτικός Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης, – ο μεγαλύτερος σε δύναμη μελών όμιλος της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ -, με την χορηγία και υποστήριξη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και με την συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας, του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης «Κίονες» και του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, την Τρίτη 29 Μαΐου, ώρα 20.15΄, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Λεωφ. Στρατού 2, τηλ. 231 330 6400).

Θα ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα αναδρομή μεταξύ του τότε και του τώρα με εισήγηση του Προϊστάμενου του Τριμελούς Συμβουλίου της Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης κ. Ηλία Κοντοζαμάνη με τίτλο «Ο τελευταίος Εσπερινός».

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, την ίδια ημέρα, θα εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής του δημιουργού κ. Ηλία Κοντοζαμάνη επιλεγμένα από την παρουσίαση της συλλογής του «Βυζαντινός Κόσμος» που πραγματοποιήθηκε πέρυσι με εξαιρετική επιτυχία στο «Σισμανόγλειο Μέγαρο» της Κωνσταντινούπολης, υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Βαρθολομαίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ