Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έγινε ζημιά σε πίνακα του Πικάσο αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων

Μια μέρα πριν βγει στη δημοπρασία, ο διάσημος – και πανάκριβος – πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, «Le Marin» υπέστη … ατύχημα.

Συγκεκριμένα, «ζημιά από λάθος χειρισμό» ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s για το συγκεκριμένο πίνακα που κοστολογείται γύρω στα 70 εκατομμύρια δολάρια κι είχε προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη την Τρίτη 15 Μαΐου.

Το «πληγωμένο» έργο, που ανήκει στον Αμερικανό μεγιστάνα των καζίνο Steve Wynn, έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν δύο κορυφαίοι συντηρητές, όπως μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο ABC News.

Τι απεικονίζει το le Μarin; Το έργο αυτό θεωρείται ότι είναι αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη και δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 1943, όταν ο Πάμπλο Πικάσο κινδύνεψε να σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί. Εξ ου και η ελαιογραφία απεικονίζει έναν θλιμμένο άνδρα ντυμένο με ένα ριγέ μπλουζάκι μπλε και άσπρο, να κάθεται σε μια καρέκλα.

Η τελευταία φορά που εκτέθηκε δημόσια το «Le Marin» ήταν πριν από 21 χρόνια, σε μία δημοπρασία έργων από τη συλλογή των Νεοϋορκέζων συλλεκτών Βίκτορ και Σάλι Γκάνζ.

Πριν το ατύχημα, αναμενόταν να φτάσει «μία από τις πέντε υψηλότερες τιμές» που έχουν πωληθεί έργα του Πικάσο σε δημοπρασία, σύμφωνα με τον Christie’s.

Παραδόξως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έργο του Πικάσο που ανήκει στον Steve Wynn, υφίσταται ζημιά. Το 2006, στο Λας Βέγκας, ο αγκώνας ενός χεριού άνοιξε μία τρύπα 12 εκατοστών στην επιφάνεια του πίνακα «Le Reve». Παρ’ όλα αυτά, βρέθηκε νέος αγοραστής -ο δισεκατομμυριούχος Steven A. Cohen- που έδωσε 155 εκατομμύρια δολάρια και τον έκανε δικό του, το 2013.

πηγή:thetoc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ