Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
22.4 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
spot_img

Υπογραφή σύμβασης έργου για την ανακατασκευή του κόμβου Εγνατίας-3ης Σεπτεμβρίου

Η σύμβαση του έργου «Ανακατασκευή Κόμβου Εγνατίας-3ης Σεπτεμβρίου Τ.Π.» υπογράφηκε χθες, Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Η μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του κόμβου Εγνατίας-3ης Σεπτεμβρίου και του τμήματος της οδού, καθώς και την τροποποίηση του προγράμματος φωτεινής σηματοδότησης. Βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η  ασφάλεια των πεζών που διασχίζουν την Εγνατία στην περιοχή των εισόδων του ΠΑΜΑΚ και της φοιτητικής λέσχης και η βέλτιστη καθοδήγηση των οχημάτων.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Πρόταση διαμόρφωσης του κόμβου Εγνατίας-3ης Σεπτεμβρίου και του τμήματος της οδού Εγνατίας, μεταξύ των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Καυτανζόγλου, με τοποθέτηση διαχωριστικής νησίδας ασφαλείας και διευθέτηση χάραξης των υφιστάμενων λωρίδων κυκλοφορίας, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας για τα οχήματα και τους πεζούς
  • Τροποποίηση ρύθμισης του φωτεινού σηματοδότη του κόμβου, με έλεγχο της δυνατότητας αριστερής στροφής από την ανατολική πρόσβαση της οδού Εγνατίας προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και τοποθέτησης διάβασης πεζών στο ίδιο σημείο

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις θα εφαρμοστούν και θα ισχύσουν προσωρινά, για το χρονικό διάστημα λειτουργίας του εργοταξίου του Μετρό, στο σταθμό «Πανεπιστήμιο».

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 104.580,03€ με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης και από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ενώ οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα τριών μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ