Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης – Αναμένονται δηλώσεις Μπουτάρη για την προχθεσινή επίθεση

Με 31 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 16.00, η 14η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, στο Δημαρχείο.

Εκτός των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα αναμένονται οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη για όσα έγιναν το Σάββατο, στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή το πρωί, όταν πήρε εξιτήριο από το «Ιπποκράτειο», δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και είπε πως θα μιλήσει για το θέμα, σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Παραχώρηση άνευ δαπάνης ενός αδιαμόρφωτου χώρου στο 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία κήπου σε ελεύθερο δημοτικό χώρο, στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • Αποδοχή της χρηματοδότησης των πιστώσεων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που αφορά στην επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, με ανώτατη χρηματοδότηση για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ποσού 1.145.000€.
  • Υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για το Μεσογειακό Δίκτυο για το Μητροπολιτικό Γεωργικό και Επισιτιστικό Σύστημα.
  • Διοργάνωση και υλοποίηση εικαστικού εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης – Casa Bianca.
  • Συνδιοργάνωση πολιτιστικής δράσης στο πλαίσιο του θεσμού «Europe’s Private Heritage Week» από την 3η Δημοτική Κοινότητα και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
  • Διάλεξη με θέμα «Τί γλώσσα μιλάς?» από την 5η Δημοτική Κοινότητα, σε συνεργασία με το Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας.
  • Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η «Λάμψη», της εθελοντικής οργάνωσης οι «Φίλοι του Πέτρου» και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας.
  • Διοργάνωση θεσμοθετημένων αθλητικών εκδηλώσεων έτους 2019.
  • Οικονομική ενίσχυση της Αθλητικής Ένωσης Νέων Αγίας Τριάδας για τη διοργάνωση του «Thessaloniki Masters».
  • Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Δοϊράνης για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και άρση επικινδυνότητας τμήματος οδού Δοϊράνης από Εγνατίας έως Ευβοίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ