Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη

Ποινή φυλάκισης 21 μηνών στον 20χρονο πρώτο κατηγορούμενο και 14 μηνών στους άλλους δύο κατηγορούμενους (20 και 36 ετών) επέβαλε πριν λίγο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, στην διάρκεια εκδήλωσης των ποντιακών σωματείων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο πρώτος (20χρονος) κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά. Ο δεύτερος (20χρονος) καταδικάστηκε για τα αδικήματα της της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά. Ο τρίτος (36χρονος) καταδικάστηκε επίσης για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και απλή φθορά.

Στις ποινές των δύο 20χρονων δόθηκε τριετής αναστολή, ενώ για η ποινή που επεβλήθη στον 36χρονο  είναι εξαγοράσιμη προς  5 ευρώ τη μέρα και η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Υπενθυμίζεται ότι τα τρία άτομα και ένας 17χρονος συνελήφθησαν το βράδυ και την επομένη των επεισοδίων. Ο 17χρονος θα δικαστεί με τακτική δικάσιμο από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο πρώτος 20χρονος κατηγορούμενος απολογούμενος στο δικαστήριο ζήτησε συγνώμη από τον δήμαρχο και από τον πατέρα του, για το λάθος, που όπως είπε, έκανε. Ανέφερε ότι, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, παρασύρθηκε από το πλήθος. Ο 20χρονος είχε πάει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου του έραψαν το χέρι, που κόπηκε όταν έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του δημάρχου. Εκεί τον είχε δει ο δήμαρχος, που είχε μεταφερθεί για εξετάσεις και όπως ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης “τον είδα στο Ιπποκράτειο.Δεν μου είπε ότι μετάνιωσε, δεν μου μίλησε αλλά μόλις του έβαλαν τα ράμματα έτρεξε να φύγει».

Ο 36χρονος Γεωργιανός κατηγορούμενος, που μετά την επίθεση στον κ. Μπουτάρη φέρεται να συμμετείχε και σε διάρρηξη κρεοπωλείου είπε στο δικαστήριο ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ κι ότι συμμετείχε στην επίθεση χωρίς να ξέρει ποιος ήταν αυτός που χτυπούσαν.

Η υπεράσπιση του 3ου 20χρονου κατηγορουμένου υποστήριξε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με τις αρχές, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια κι ότι παρασύρθηκε από το πλήθος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση εναντίον μου ήταν οργανωμένη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο δικαστήριο όπου κλήθηκε να καταθέσει ως πολιτικός ενάγων κατά των τριών συλληφθέντων για την επίθεσή του.

Ο κ. Μπουτάρης κατέθεσε επίσης ότι πέρα από τον έντονο σωματικό πόνο,τρόμαξε διότι πριν δύο μήνες έβαλε στεντ σε αρτηρία της καρδιάς και φοβήθηκε. Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, στην κατάθεση της, περιέγραψε επίσης τα γεγονότα και τόνισε ότι φοβήθηκε πολύ για τον δήμαρχο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ