Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
23.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
spot_img

Ο πρωθυπουργός δήλωσε τη στήριξη του στον Γιάννη Μπουτάρη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενθάρρυνε τον Γιάννη Μπουτάρη να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας μάλιστα την υποστήριξη του.

“Άκουσα τον δήμαρχο να λέει ότι σκοπεύει να φτάσει τα 100 έτη και να είναι για πολλά ακόμη χρόνια δήμαρχος. Εγώ σήμερα τον ενεθάρρυνα να συνεχίσει. Είτε θέλει, είτε όχι συμβολίζει αυτόν τον αγώνα. Που δεν είναι ένας αγώνας ενός κόμματος, αλλά ένας αγώνας κάθε δημοκρατικού πολίτη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Υπό αυτή την έννοια το ενεθάρρυνα να μπει μπροστά. Και επειδή το μαύρο μέτωπο νικιέται πολιτικά και στην κάλπη να μπει μπροστά, ηγούμενος ενός ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μην γυρίσει πίσω. Η Θεσσαλονίκη να παραμείνει μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική”, είπε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον κ. Μπουτάρη μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

“Η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μία σχεδιασμένη και οργανωμένη επίθεση. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν. Δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, πηγαίνει κάθε χρόνο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τη στήριξη του για “τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης”, όπως είπε.

“Την ίδια στιγμή που το οργανωμένο αυτό σχέδιο εξελίσσονταν, κάποια πολιτικά πρόσωπα συνέχιζαν μπροστά στις κάμερες να στρώνουν το χαλί σε αυτό τον εσμό της ακροδεξιάς και να δημιουργούν το πολιτικό υπόβαθρο δικαιολόγησης των αποτρόπαιων πράξεών τους”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη είπε πως πρόκειται για μία πόλη “με μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά και μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου – παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος, ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού μισαλλοδοξίας”.

Για την έως τώρα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη είπε χαρακτηριστικά πως “ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης, η οποία ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του πολιτικά σε πολλά πράγματα, όμως πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, δημοκρατική. Και η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική”.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156477719013054/

Επιπλέον, ανέφερε πως στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο γραφείο του κ. Μπουτάρη συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών. “Είχαμε βεβαίως την ευκαιρία να συζητήσουμε και μια σειρά από άλλα θέματα που αφορούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όμως εγώ θέλω να μείνω σε αυτά διότι η παρουσία μου έχει έναν συμβολισμό αλλά και μία ουσία η ουσία είναι η στήριξη που παρέχω στην προσπάθεια του δημάρχου να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις αυτής της πόλης για λογαριασμό όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου”, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση του, τονίζοντας μάλιστα πως “η περιπέτεια που περάσαμε δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη. Δεν ξέρω τι τελικό σκοπό είχαν. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε. Τα τρία ‘στρατιωτάκια’ που τιμωρήθηκαν με φυλακή είναι παιδικά παιχνίδια. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να φτάσουμε στη ρίζα. Να δούμε από που ξεκίνησε η ιστορία”.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη στη διοίκησή του. “Όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών εννοώ ότι αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν επιτρέπεται να επιστρέψουμε πίσω στο μαύρο σκοταδισμό, στο φασισμό”.

Παράλληλα, επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως “η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης. Και όλα τα άλλα έρχονται μετά”.

Σημειώνεται πως σαν σήμερα το 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης επανεξελέγη δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ