Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σέρβικη αποστολή ξεναγήθηκε στο Δήμο Βόλβης

Μια σημαντική δυνατότητα προβολής στη σέρβικη αγορά, πέτυχε ο δήμος Βόλβης, μέσω της πενθήμερης ξενάγησης δημοσιογραφικής αποστολής, σε περιοχές και αξιοθέατα του.

Ειδικότερα, ως συνέχεια της συνεργασίας του δήμου Βόλβης με την περιφέρεια του Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιοχή της Σερβίας (373.000 κατοίκους), η σερβική πλευρά συγκρότησε 15μελη αποστολή, με επικεφαλής την κυβερνήτη της περιφέρειας του Νις Dragana Sotirovski. Στην αποστολή, μετείχαν δυο τηλεοπτικά συνεργεία: της κρατικής τηλεόρασης (RTS) και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Κ-CN, καθώς και δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα σερβικά ειδησεογραφικά portals, αλλά και ο διευθυντής της τουριστικής επιτροπής του Νις.

Οι Σέρβοι δημοσιογράφοι δεν κατέγραψαν μόνο τα αξιοθέατα και τα πλεονεκτήματα του δήμου Βόλβης για να τα επιδείξουν σε διαδοχικά ρεπορτάζ στη χώρα τους, αλλά ειδικά τα τηλεοπτικά συνεργεία, πρόκειται να δημιουργήσουν τουριστικό ντοκιμαντέρ για επαναλαμβανόμενες προβολές στα σέρβικα ΜΜΕ.

Την Κυβερνήτη του Νις και τους υπόλοιπους Σέρβους καλεσμένους, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στον Σταυρό, επικεφαλής αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη ξένη δημοσιογραφική αποστολή που ξεναγείται στον δήμο Βόλβης εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ήδη προγραμματίζονται και νέες παρόμοιες  στο μέλλον, με προέλευση άλλες χώρες.

Η αποστολή, την πρώτη μέρα, επισκέφθηκε αρχικά τη Χριστιανική Αδελφότητα της Αγίας  Λυδίας, ανήμερα της εορτής της. Ακολούθησε βόλτα και στάση για καφέ στον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας, όπου έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ασπροβάλτας. Επόμενη στάση ήταν τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, όπου η σέρβικη αποστολή ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και εκτός από την υπέροχη θέα της λίμνης, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το υδρομασάζ και τη σάουνα. Μετά το γεύμα -συνοδεία ορχήστρας που έπαιζε ελληνική μουσική-  η αποστολή κατέληξε στον Σταυρό, όπου στο αμφιθέατρο  παρακολούθησε νεανικές χορευτικές επιδείξεις από ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρού. Το βράδυ έκλεισε, με το παραδοσιακό πανηγύρι στα Νέα Βρασνά, με αφορμή τον εορτασμό των πολιούχων αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η επόμενη ημέρα άρχισε με την περιφορά της εικόνας στην εορτάζουσα εκκλησία των Νεων Βρασνών, (Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και  Ελένης) και συνεχίστηκε βόλτα στον πεζόδρομο της παραλίας Βρασνών και συνάντηση με τα μέλη του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Αγίου Γεωργίου. Η συνέχεια, δόθηκε στον μεταβυζαντινό ναό της Αγίας Μαρίνας στη Ρεντίνα και ακολούθως στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου στην Απολλωνία. Γεύμα δόθηκε στην προκυμαία της Μικρής Βόλβης, μπροστά από τη λίμνη, όπου έφαγαν το λιμνίσιο γριβάδι. Το απόγευμα, εντυπωσιάστηκαν από την επίσκεψη τους στη Νυμφόπετρα και τους γεωλογικούς σχηματισμούς τους, ενώ αργότερα στον Προφήτη, δυο κουδουνοφόροι τους παρουσίασαν το τοπικό έθιμο των Αράπηδων! Η ημέρα έκλεισε στον Ευαγγελισμό και το προσκύνημα του Αγίου Λαζάρου, αλλά και δείπνο «γνωριμίας» με το τοπικό… τσίπουρο και την ελληνική λαϊκή μουσική!

Με ξενάγηση στο πλατανόδασος του Σταυρού, βόλτα με καραβάκι στον Στρυμονικό κόλπο και μπάνιο στην παραλία, άρχισε η επόμενη μέρα, ενώ η αποστολή ξεναγήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό του Άνω Σταυρού, όπου έγινε και ενημέρωση για τις περιπατητικές ορεινές διαδρομές. Το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα από το σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Σταυρού, ενώ το απόγευμα η αποστολή μαζί με τον δήμαρχο Βόλβης επισκέφθηκε το Μετόχι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου (σέρβικο μοναστήρι του Αγίου Όρους) στην Ιερισσό.

Την τελευταία ημέρα, η σέρβικη αποστολή ξεναγήθηκε από αρχαιολόγο στα αρχαία Στάγιρα, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη. Πριν αναχωρήσουν οι καλεσμένοι, προηγήθηκε επίσημη εθιμοτυπική συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλβης, όπου έγινε ανταλλαγή δώρων.  Από την πλευρά της η κυβερνήτης της περιφέρειας του Νις Dragana Sotirovski, δήλωσε κατενθουσιασμένη από την ξενάγηση και τη φιλοξενία, δεσμευόμενη ότι θα εκκινήσει τις διαδικασίες αδελφοποίησης με έναν εκ των έξι Δήμων που απαρτίζουν την περιφέρεια του Niš. Παράλληλα, διατυπώθηκε η πρόθεση να συνεχισθεί η συνεργασία και στο επίπεδο της ανταλλαγής μαθητικών εκδρομών από τα σχολεία των δυο περιοχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ